A Honvéd megszakította nyeretlenségi sorozatát




A Budapest Honvéd 2-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeg csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában szombaton, ezzel megszakadt a hat kör óta tartó nyeretlenségi sorozata.


    OTP Bank Liga, 20. forduló:
Budapest Honvéd FC-Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2246 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Kálnoki-Kis (43.), Lanzafame (91. - 11-esből)
    sárga lap: Lovric (37.), illetve Gergényi (28.), Katelarisz (68.), Kocsis G. (72.)


    Budapest Honvéd:
 
Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 21.), Kamber, Lovric - Ikenne-King, Hidi, Mayron (Nagy G., 58.), Kesztyűs (Uzoma, 85.), Aliji - Lanzafame, Moutari

    ZTE:
   
Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Gergényi - Kocsis G., Katelarisz - McWoods (Radó, a szünetben), Ostrek, Barczi (Stieber, 62.) - Ikoba (Bobál G., 76.)

    Közepes iram mellett tíz perc elteltével a Honvéd, a 20. perc után pedig már a ZTE is veszélyt tudott okozni az ellenfél kapuja előtt, bár a befejezéseknél Tujvelnek és Demjénnek sem akadt védeni valója. A 43. percben aztán vezetéshez jutottak a kispestiek: egy szöglet után nem tudott felszabadítani a zalai védelem, a lecsorgót végül Kálnoki-Kis közelről lőtte a kapuba.

    A szünet után kezdeményezett, így idővel mezőnyfölényt harcolt ki a vendégcsapat - amelybe friss erőként a szélekre érkezett Radó és Stieber -, helyzetbe viszont nem tudott kerülni, ellentétben a ritkán, de akkor veszélyes akciót vezető hazaiakkal. A hajrában a kispestiek már csak a védekezésre koncentráltak, egy kontra végén azonban sikerült büntetőt kiharcolniuk, amit Lanzafame értékesített.
   
A kispestiek egymást követően negyedszer múlták felül a ZTE-t úgy, hogy még gólt sem kaptak. A zalaiak a bajnokságban megszakítás nélkül negyedik találkozójukon maradtak nyeretlenek, egy döntetlen és három vereség a mérlegük ebben a sorozatban.



Forrás:MTI.hu
Close Menu