A Leganés nem igazolhat a Barcába szerződő támadó helyére senkitA Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elutasította a Leganés kérését, hogy az átigazolási határidőn kívül más klubtól játékost szerződtessen.

A szervezet a nemzetközi szövetséggel (FIFA) történt egyeztetést követően arról tájékoztatta a Leganést, hogy szabályzatában nincs olyan lehetőség, amelyre hivatkozva jóvá tudnák hagyni a kérésüket. Az RFEF hozzátette: kötelesek a liga klubjai számára egyenlő versenyhelyzetet teremteni, így amennyiben most jóváhagynák a Leganés kérését, ezt „súlyosan megsértenék”.

Az élvonal tabelláján 25 fordulót követően a 19., utolsó előtti helyen álló klub azért fordult rendhagyó kérésével az RFEF-hez, mert az elmúlt hetekben a támadójátékuk két alapembere is elhagyta a csapatot. A marokkói Juszef En-Nesziri januárban a Sevillához igazolt, míg a dán Martin Braithwaite a téli átigazolási szezont követően az RFEF különengedélyével került a Barcelonához, amely sérülések miatt kényszerült erre a lépésre, és kifizette a játékos kivásárlási árát. A két futballista összesen tíz gólt szerzett az őszi szezonban, ami a csapat mostani góltermelésének (18) több mint a fele.

A Leganés így csak szabadon igazolható játékossal pótolhatja távozó csatárait.M4Sport.hu
Close Menu