A Manchester City ingyen is megszerezheti Messit



A spanyol lapok szerint az argentin szupersztár nagyon jól érzi magát a Barcelonában, az angolok ellenben úgy tudják, a nyáron csak rajta múlik majd, hogy marad-e

Valami nincs rendben a Barcelonánál. Egymást követik az „ügyek”. Ráadásul egy sajtóhír szerint a Manches­ter City a nyáron minden korábbinál erősebb offenzívát akar indítani Lionel Messi megszerzése érdekében.

Valljuk be, a Barcelona életét, a klub történéseit Magyarországról követők között is vélhetően többségben vannak azok, akik szerint Messi „mozdíthatatlan”. Ugyanakkor a szerződésében szerepel egy klauzula, amely szerint bármelyik idény végén távozhat, ha akar, s amennyiben ezt bejelenti az adott év júniusának végéig.

Annak idején a katalán klub vezetői azért is egyeztek bele ebbe a pontba, mert biztosra vették, hogy bármilyen ajánlatot is kap a tizenkét éves kora óta, több mint húsz éve az egyesület tagjai közé tartozó argentin, maradni fog. A 2020-as esztendő eddigi történései azonban erősítik a szurkolók aggodalmát és a kételyeket. Talán ezt érzékelve érezte úgy a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a Sun, hogy hozzá kell tennie a magáét a Messi-sztorihoz. Az újság azt állítja, hogy a Manchester City az idény végén ingyen szeretné megszerezni Messit, akinek 2021-ben jár le a mostani szerződése a Barçával, de a fentebb már idézett pont alapján a nyáron, ha akar, távozhat. Messi, mivel van spanyol állampolgársága is, ha korábban Angliába igazol, az Európai Unión belülről érkezett játékosnak számított volna. A Brexit miatti szabályok egyelőre nem teljesen ismertek, ám neki aligha kellene azon aggódnia, hogy nem kap munkavállalási engedélyt.

A Manchester Cityhez igazolását valószínűsíthetné, hogy Pep Guardiolával nagyon sikeresen dolgozott együtt Barcelonában, s hogy a City gólrekordere éppen az egyik legjobb barátja a futballisták közül, Sergio Agüero. Más kérdés, hogy sem Guar­diola, sem Agüero esetében sincs garancia arra, hogy még ősszel is a City alkalmazottja lesz.

Felkapta a témát a La Gazzetta dello Sport is, amely négy klubról tudja elképzelni, hogy Messi távozása esetén reális kérő legyen, értsd, ki tudja fizetni a Messi fizetését jelentő, évi a prémiumoktól függően 50 és 85 millió euró közötti összeget. Ez a négy a Paris Saint-Germain, a Manchester City, a Juventus és az Internazionale.

A Barcelona csütörtök este, lapzártánk után játszott kupamérkőzést Bilbaóban, Messivel a soraiban. A Marca éppen a hét elején írt arról, hogy a klub első harmincöt napja nagyon rosszul sikerült ebben az évben, a Spanyol Szuperkupában elszenvedett vereség, az átigazolási piacon mutatott tehetetlenség, Ernesto Valverde menesztése, illetve a látszólag békekötéssel véget ért Abidal-ügy mind-mind erősítette Messi elégedetlenségét.

Mindazonáltal spanyol lapok emlékeztetnek arra, hogy kétségtelenül elmarad a Barcelona eddigi teljesítménye a 2019–2020-as idényben a várakozásoktól, de a mostani helyzet idézheti akár a 2014–2015-ös idény derekának történéseit.

Akkor is Barça-krízisről beszéltek, Luis Enrique edző összeszólalkozott Messivel ám a csapat végül a Bajnokok Ligája, a spanyol bajnokság és a spanyol Király-kupa megnyerésével zárta az idényt. - írta a MagyarHírlap

MH
Close Menu