Détári Lajos: itt dolgozik a magyar fociértHajrá, Döme! Hajdani világklasszisunknak végre sikerül összehoznia régi, nagy tervét.

Hosszú évek óta hiába tervezte, de most a jelek szerint végre összejött: néhány napja Újlengyelben elindult Détári Lajos focisulija.

Hajdani világválogatott labdarúgónk egy ideje körön kívül került a magyar fociban, információink szerint autókkal kapcsolatos vállalkozásban tevékenykedik. Február 8. óta azonban már ő az Újlengyeli Diáksport Egyesület labdarúgó-szakosztályának szakmai vezetője, amely így immár UDSE – Détári Focisuli néven működik.

Döme régóta dédelgetett álma volt, hogy az akadémiai korosztályok előtt, 6 és 12 év közötti gyerekekkel ismertesse meg a sportág alapjait. Ez sok hiábavaló próbálkozás után, most vecsési otthonától mintegy félórányira, Újlengyelben jött össze.

„Szeretnék gyerekekkel foglalkozni, létrehozni a Détári focisulit. Egyetlen gond, hogy Budapesten nincs olyan létesítmény, ahol elkezdhetnénk. Amit Dárdai Pál most mondott, azt én tíz éve szajkózóm: a 6-12 éves gyerekekkel kell foglalkozni. Amit abban az időszakban nem tanulnak meg, azt nagyon nehéz lesz fejleszteni. Azt látom, hogy néhány utánpótlás csapatnál 22-24 éves edzők dolgoznak. Õk hol futballoztak? Hogy tudják bemutatni, mondjuk a lövőcselt? A gyereknek az kell, hogy beállítsd a lábát, így tartsd, úgy tartsd, ez erről szól”

- mondta tavaly a ripost-nak adott interjújában Détári.

Múlt szombaton aztán a focisuli Facebook-odalán volt olvasható:

„Kedves Szülők és Gyerekek!
Az Újlengyeli Diáksport Egyesület Labdarúgó szakosztálya szerződést kötött Détári Lajossal vezetői munkakörben. A következő időszakban UDSE-Détári focisuli néven utánpótlás korosztályú fiatalok (fiúk és lányok) oktatását és nevelését tűztük ki célul a labdarúgás adta kereteken belül, annak minden eszközét felhasználva (már óvodás kortól).”

Reméljük, Döme sok gyerekkel szeretteti meg a sportágat, és talán lesznek közöttük olyan tehetségek is, akik egyszer profiként a nyomdokaiba lépnek.
Close Menu