Eb-pótselejtező - A bolgárok egygólos vereséget szenvedtek a fehéroroszoktólA magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezős ellenfele, Bulgária együttese egygólos vereséget szenvedett Szófiában a fehérorosz csapattól a szerdai felkészülési mérkőzésen.

   
A találkozó egyetlen találatát Dmitrij Podsztrelov szerezte a 15. percben.
   
A hazaiaknál pályára lépett a MOL Fehérvár FC játékosa, Georgij Milanov is, aki a kezdőcsapatban kapott helyet, majd a 76. percben lecserélték.
   
A bolgár csapat nem a legjobb összeállításában szerepelt, ugyanis az Európa-liga-mérkőzést játszó Ludogorec futballistáira nem számíthatott Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány, aki külön köszönetet mondott azoknak az egyesületeknek, amelyek elengedték játékosaikat a nem hivatalos mérkőzésre.
   
A bolgárok március 26-án Szófiában fogadják a magyar válogatottat Európa-bajnoki pótselejtezőn, a győztes pedig öt nappal később hazai pályán játszik Izland vagy Románia válogatottjával az Eb-részvételért.
   
A június 12-én kezdődő kontinensviadalt 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőre kerül sor. Ha a magyarok kijutnak az Eb-re, akkor a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal saját közönségük előtt játszhatnak az F csoportban, amelyben még Németország együttese szerepel.

MTI
Close Menu