Jürgen Klopp: A Dortmund sokra viheti a tavasz folyamán az új igazolásokkal



A téli átigazolási időszakban a német Borussia Dortmundnak két komoly igazolást is sikerült véghezvinnie. Az egyik a norvég tini, Erling-Braut Haaland, aki hangos az európai sajtó, hisz első három mérkőzésén hét gólt szerzett a BVB színeiben. A másik a német Emre Can, akit a piac zárásának napján vett kölcsön a klub a Juventustól.

Jürgen Klopp számára ez utóbbi igazolás több szempontból is kedves volt. Hét Dortmundban eltöltött év után ment a Liverpoolba, ahol három évig volt edzője Emre Cannak.




„Örömömre szolgál a hír a BVB és Emre Can szempontjából is. Olyan döntés, amely mindkét félnek jövedelmező lehet. Emre egy olyan klubba került, amely tökéletesen illik hozzá” – fejezte ki elégedettségét a hír hallatán a sárga-feketék és a középpályás korábbi mestere.

Emre Can 2014 és 2018 nyara között volt a Vörösök játékosa, ebből három évet Klopp irányítása alatt töltött el, aki gyakran vetette be a középpályást. A 26 éves Can 116-szor lépett pályára Klopp irányítása alatt, ennél többet egyetlen edzője sem játszatta.

A Liverpoolból az olasz Juventus igazolt, ahol nem sikerült meggyőznie Mauricio Sarrit arról, hogy kihagyhatatlan tagja a keretnek. A Dortmund 1 millió euróért vette kölcsön, már be is jelentette, hogy a szezon végén várhatóan él kivásárlási jogával és áldoz a játékosért további 25 milliót.

Kloppnek meggyőződése, hogy jól jár új igazolásaival a Borussia Dortmund.

„A BVB egy topjátékost szerződtetett. (Can) egy nagy és sokoldalú futballista, akinek elképesztő a hozzáállása a játékhoz. Azt gondolom, hogy a BVB Cannal és Haalanddal sokra viheti a tavasz folyamán” – nézett előre a német edző.

A Dortmund jelenleg harmadik a Bundesligában, három pontra az éllovas Bayern Münchentől. A Bajnokok Ligájában február 18-án a francia Paris Saint-Germaint fogadja. Nem egyszerű, de megoldható akadály a 16 között.



Forrás:M4Sport.hu
Close Menu