Két büntetővel lett döntetlen a Honvéd és a Puskás Akadémia meccse



A Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 22. fordulójában, a Hidegkuti-stadionban.


    OTP Bank Liga, 22. forduló:

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2283 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Lanzafame (53., tizenegyesből), illetve Knezevic (88., tizenegyesből)
    sárga lap: Ikenne-King (41.), Moutari (43.), Lovric (87.), illetve Varga J. (10.), Szolnoki (30.), Knezevic (60.), Hadzsiev (89.)

    Budapest Honvéd:
 
Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Ikenne-King (Mezgrani, 70.), Gazdag (Kesztyűs, 75.), Hidi, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 81.)

    Puskás Akadémia:

Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. (Mebrahtu, 71.) - Varga J. (Plsek, 56.),Urblík - Slagveer (Tamás N., 67.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek

   
Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek tizedik percében Lanzafame harcolt ki büntetőt, az olasz támadó jobb alsóba sarokba tartó tizenegyesét azonban Hegedüs Lajos gyors vetődéssel hárította. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték mellett a vendégek a kapura is veszélyt jelentettek, viszont a kispesti támadások legtöbbje a felcsútiak hatékony letámadása miatt már a félpálya környékén elhalt.
   
A Honvéd a második félidő elején is büntetőhöz jutott, Lanzafame akkor is a jobb alsó sarkot célozta meg, de már sikerrel, mert Hegedüs reagálni sem tudott a lövésre. Azonnal támadóbb szerkezetre váltott a vendégcsapat, de hiába irányította a játékot, nem jutott el helyzetig, mert nem tudta feltörni a jól záró kispesti védelmet. A házigazdák eközben veszélyesen kontráztak, csak nem tudták gólra váltani ígéretes helyzeteiket. Ez a 88. percben bosszulta meg magát, amikor Lovric ártalmatlan helyzetben buktatta Mebrahtut, ami büntetőt ért a vendégeknek, Knezevic pedig egyenlített.
   
A Puskás Akadémia így vendégként megőrizte tavaly augusztus 17. óta tartó veretlenségét, azóta négy győzelem mellett ötödször ért el döntetlent. A kispestiek viszont házigazdaként veretlenek továbbra is a Puskás Akadémiával szemben: négy győzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre.

MTI
Close Menu