Két hazai mérkőzését Zalaegerszegen játssza az ÚjpestZalaegerszegen játssza következő két hazai bajnoki mérkőzését az Újpest FC labdarúgócsapata.

    A fővárosi klub honlapjának keddi híradása szerint szombaton a Puskás Akadémia FC, március 14-én pedig a Paksi FC elleni találkozót rendezik a ZTE Arénában.

    Az őszi szezonban a saját pályájának korszerűsítése, illetve a fűtésrendszer kialakítása miatt az Újpest FC az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai találkozóit. A Szusza Ferenc Stadionba február 1-jén tért vissza, ám a MOL Fehérvár FC elleni meccset követően megállapították, hogy a gyepszőnyeg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban a magyar szövetség (MLSZ) nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.
 
 A külső szakértő bevonásával megtartott rendkívüli helyszíni szemlén szabad szemmel nem látható hiányosságra derült fény, ugyanis "a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el", márpedig a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyes.
    A Ferencvárossal szembeni rangadót elhalasztották, a MOL Fehérvár FC elleni Magyar Kupa-meccset pedig Szegeden rendezték.

    Az Újpest FC honlapja szerint a klubvezetők igyekeztek minél közelebbi helyszínt találni, de a zalaegerszegi stadion maradt az egyedüli opció, ami az MLSZ követelményeinek megfelel, és az adott időpontokban szabad. Hozzátették, hogy megkerestek minden szóba jöhető pályát üzemeltető első és másodosztályú klubot, de a bajnoki találkozók ütközésére vagy egyéb okokra hivatkozva nem tudtak a segítségükre lenni.

    Kaposváron tudták volna fogadni a lila-fehéreket, de ott a pálya minősége nem felelt meg a szakmai stáb elvárásainak.MTI.hu
Close Menu