Mezőkövesd-Zalaegerszeg 1-2



A Mezőkövesd hazai pályán meglepetésre 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában, szombaton.

A kiesés ellen küzdő Zalaegerszeg meglepetésre 2-1-re nyert a harmadik helyen álló Mezőkövesd vendégeként szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

   
A borsodiak két győzelem után kaptak ki ismét, saját közönségük előtt pedig sorozatban három veretlen meccs után maradtak pont nélkül. A zalaiak idegenben az előző három bajnokijukat elveszítették.

    OTP Bank Liga, 23. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, v: Vad II

    gólszerzők: Cseri (80., 11-esből), illetve Mitrovic (39.), Bőle (46.)
    kiállítva: Katanec (79.)
    sárga lap: Neszterov (5.), Farkas (11.), Nagy D. (49.), illetve Katanec (30., 79.), Katelarisz (37.)

    Mezőkövesd:

Szappanos - Farkas, Pillár, Neszterov, Silye - Cseri, Karnyickij (Takács, 75.), Berecz, Besirovic - Zivzivadze (Vajda, 70.), Nagy D. (Jurina, 50.)

    ZTE:
 
Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál G. (Ikoba, 61./Bobál D., 83.), Katanec - Katelarisz, Barczi - Stieber, Mitrovic, Bőle (Ostrek, 83.)- Radó

   
Az első félidőben többet támadott a Mezőkövesd, amely a labdát is többet birtokolta, de gólt nem sikerült szereznie, miután Demjén remekül védett. A félidő hajrájához közeledve Mitrovic jól sikerült távoli lövése után a labda utat talált a hazaiak kapujába, így a kiesés elől menekülő ZTE egygólos előnyénél vonultak szünetre a felek.
   
Fordulás után a Mezőkövesdnek egyetlen akcióra sem futotta még, és máris megduplázta előnyét a vendégegyüttes. A folytatásban Demjénnek akadt egyfolytában dolga, a hazaiak ugyanis rákapcsoltak és sorra dolgozták ki a helyzeteket. Már úgy tűnt, a hajrára kiszabadul a szorításból a ZTE, Katanec kezezése miatt azonban tizenegyeshez jutottak a kövesdiek, a vendégek pedig emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani az utolsó tíz percet. A lefújásig nagy erőket mozgósítottak a hazaiak a gólszerzés érdekében, de kevés idejük maradt és nem jártak sikerrel, így pont nélkül maradtak.

MTI
Close Menu