Ünnepségsorozatot indít a 110 éves DVTKÜnnepségsorozatot indít a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre fennállásának 110. évfordulója alkalmából.

   
"A szurkolóink a csapatok helyezésétől függetlenül mindig ott állnak a DVTK mögött. Ezért választottuk a DVTK 1910-2020 - 110 év szenvedély mottót" 

- mondta a jubileumról Világi Péter, a klub kommunikációs és marketing igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
   
A DVTK tájékoztatása szerint február 6-án, a klubalapítás 110. évfordulóján kezdődik a jubileumi év, amelyre nem egyetlen alkalommal, hanem többször, több helyszínen, több sportág képviselőinek bevonásával emlékeznek meg.
   
Az ünneplés első állomásaként szombaton, 17 órakor a Debrecen elleni NBI-es labdarúgó-mérkőzésen a klub visszahozza régi kabalafiguráját, a diósgyőri lovagot. A szurkolókat a stadion mellett egy rézfúvós zenekar várja, a kezdőrúgást a DVTK Aranycsapatának, azaz az 1978/79-es bajnoki idényben bronzérmes, 1977-ben és 1980-ban Magyar Kupa-győztes együttesének a tagjai végzik el, a kivetítőkön a találkozó előtt a miskolci klub múltjának legemlékezetesebb pillanatait láthatják a nézők.
   
A DVTK-nak jelenleg 18 szakosztályban több mint 2600 sportolója van.

MTI
Close Menu