Volt edzője szerint nagy fogás Trincao a Barcelonának


Az átigazolási időszak utolsó napján meglepő igazolással rukkolt elő a Barcelona, amelyről tudott volt, hogy támadót szeretne igazolni. Január utolsó napjaiban csak úgy repkedtek a nevek, hogy kit, kiket szerződtethet a klub, végül, szinte a semmiből jött a hír, hogy a választás a portugál Braga 20 éves játékosára, Trincaora esett a választás.

A Barcelona 31 millió eurót költött a ballábas szélsőért, akinek a kivásárlási árát is hamar megállapította: 500 millió euró!

Talán még most is pislog egész Európa, hogy ki is ez a srác, és mit tudhat, hogy a Barca megvásárolta és így beárazta?
Némi magyarázatot Trincao volt edzője, Sá Pinto adott a spanyol Marcának. A 47 éves szakember karácsony előestéjéig a Braga edzője volt, így pontosan tudja, mire képes a Barcelona új szerzeménye.

A két klub között megkötött üzlet értelmében Trincao csak nyáron csatlakozik a gránátvörös-kékekhez, addig marad az észak-portugál csapatnál. Sá Pinto, aki jól ismeri a spanyol labdarúgást, hisz három évet játszott a baszk Real Sociedad csapatában úgy érzi, hogy jól jár a tehetséges fiatallal a Barca.

„Nagy labdarúgó. Kimagasló tehetséggel rendelkezik. Gyors, jól passzol, kiválóan bánik a labdával, veszélyes az egy az egy elleni szituációkban, sok gólpasszt ad és gólt is képes szerezni. Ballábas, de a másik lábával is tud játszani, ráadásul jobban szeret a jobboldalról beindulni. Több poszton is bevethető a támadószekcióban, de kétségtelenül a széleken érzi jól magát” – kezdte volt játékosa jellemzését Sá Pinto, aki játékosként 45-ször öltötte magára a portugál válogatott mezét.



Kiemelte, hogy áldozatkész játékos, aki elsősorban csapat érdekeit tartja szem előtt.

„Amikor védekeznie kell, védekezik. Mindig csapatban gondolkodik. Még fiatal, de kész és jó személyiséggel rendelkezik, nem teher számára, ha nyomás nehezedik rá. Nagy munkabírása van, komoly, diszkrét, mégis igazi társasági ember. Mindig a feladatra koncentrál” – ecsetelte Trincao további erényeit.

Meggyőződése, hogy a Barcelona jó üzletet csinált vele, ugyanakkor figyelmeztet, hogy megfelelően kell bánni vele, türelemre int.

„Kiemelkedő tehetsége a futballnak, megfelelő a személyisége ahhoz, hogy diadalmas karrierje legyen a Camp Nouban, ugyanakkor egy picike türelemre mindenképpen szükség van vele kapcsolatban. Még nagyon fiatal és még sok tapasztalatra van szüksége. Fel kell nőnie a feladathoz, de ehhez megvan neki a mértéktelen tehetsége” – állítja Sá Pinto.

Szinte elkerülhetetlen az összehasonlítás: a nyári átigazolási időszak talán legnagyobb híre azt volt, hogy egy másik portugál tehetség, Joao Félix is a La Ligába igazolt. Az Atlético Madrid 126 millió euróért vásárolta meg a Benfica tehetségét, aki mindössze másfél hónappal idősebb Trincaonál.

Sá Pinto szerint annyiban összehasonlítható a két játékos, hogy mindketten támadószelleműek, de teljesen más a játékfelfogásuk.

„Joao Félixben inkább benne van a gól. Trincaoban is megvan ez az adottság, de ő elsősorban a gólpasszokban jeleskedik, és inkább a széleken játszik. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a támadó statisztikái javulni fognak a jövőben” – hasonlította össze két fiatal honfitársát az egykoron pengés támadó.


Forrás: M4Sport.hu
Close Menu