A Kisvárda kiütötte a Honvédot



A Kisvárda 5-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 25. fordulójában, az Illovszky-stadionban.

    A szabolcsiak legutóbb október közepén tudtak idegenben nyerni az élvonalban, azóta öt vereség mellett két döntetlent játszottak vendégként.
   
A kispestiek legutóbb 2018 februárjában kaptak öt gólt tétmérkőzésen.

    OTP Bank Liga, 25. forduló:

Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good FC 1-5 (0-2)

Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
    gólszerzők: Lanzafame (52. - tizenegyesből), illetve Oliveira (43.), Marcolini (44.), Rubus (62.), Cukalasz (76.), Gosztonyi (83.)
    sárga lap: Uzoma (58.), Kamber (59.), Lanzafame (90.), illetve Protic (51.), Melnyik (57.)

    Honvéd:

Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani (Ikenne-King, 49.), Nagy G., Uzoma (Moutari, 66.), Gazdag, Aliji - Lanzafame, Mayron (Ugrai, 73.)

    Kisvárda:

Dombó - Melnyik, Cukalasz (Simovic, 80.), Rubus, Protic - Ene, Karaszjuk - Fernando Viana (Tischler, 84.), Marcolini, Bumba - Oliveira (Gosztonyi, 74.)

   
Eleinte mindkét oldalon sok volt a hiba, nem alakult ki folyamatos játék, helyzet sem adódott a csapatok előtt. Húsz perc elteltével azután a kispesti Djordje Kamber, illetve a kisvárdai Claudiu-Vasile Bumba is kihagyott egy-egy nagy lehetőséget, majd a 34. percben egy gyors ellenakció végén Jefferson Gomes de Oliveira lőtt az oldalhálóba, George Clayton Mayron lövését pedig Dombó Dávid védte.
   
Az első félidő zárásaként két percen belül a szabolcsiak brazil légiósai közül ketten is betaláltak: előbb Oliveira, majd Lucas Marcolini volt eredményes átlövésből, így csapatuk - a játék képéhez képest - jelentős előnnyel mehetett a szünetre.
   
A második félidő elején Davide Lanzafame elesett Rados Protic szorításában a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt az olasz csatár értékesítette is, ezzel szépített a Honvéd. A vendégek a 62. percben Rubus Tamás fejesgóljával visszaállították a különbséget, és a folytatásban is aktívabbak voltak támadásban.
   
A fővárosiak próbálták szorosabbá tenni az állást, ezért hátul rendszerint kinyíltak, ezt kihasználva Sztavrosz Cukalasz, majd Gosztonyi András is betalált, így a Kisvárda meglepetésre - ám a látottak alapján megérdemelten - kiütésessel nyert.
   
A vendégek fölényére jellemző, hogy 24 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, a Honvéd viszont csupán ötször.

MTI
Close Menu