A Paks hosszabbításban mentett pontot az Újpest ellen



A vendég Paks a hosszabbításban egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

    A kiesés elkerüléséért küzdő mindkét csapat három kör óta nyeretlen az élvonalban.

    OTP Bank Liga, 25. forduló:

Újpest FC-Paksi FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött, v.: Pillók
    gólszerzők: Litauszki (57.), illetve Könyves (94.)
    sárga lap: Onovo (97.)

    Újpest FC:

Pajovic - Heris, Litauszki (Szakály P., 82.), Ristevski - Nwobodo, Sedlacek, Onovo, Bacsa (Zsótér, 72.) - Koszta (Csongvai, 90.), Novothny, Rácz B.

    Paksi FC:

Rácz G. - Osváth, Poór, Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Szabó J. - Szakály D. (Bertus, 73.), Windecker, Balogh B. - Kecskés (Hahn, 65.) - Könyves, Böde

   
Elég álmosan kezdődött a találkozó, az első negyedórában még csak kósza kísérlet sem volt a gólszerzésre, azaz a kapusok munka nélkül maradtak. Az első helyzetre bő húsz percet kellett várni, akkor Poór fejjel tévesztette el az újpesti kaput. Ezt követően ismét a mezőnyjátéké lett a főszerep. A szünet előtti percekben az Újpest játszott meddő fölényben, egyszer a gólhoz is közel járt, de Koszta szabadrúgása után a kapufa mentette meg a Paksot.
   
A folytatásban élvezetesebbé vált a találkozó, eleinte az Újpestnek, aztán a Paksnak voltak ígéretes támadásai, mégis a "hazaiak" szereztek vezetést Litauszki fejesgóljával. Az előny birtokában a lila-fehérek átadták a területet, így a Paksnál volt többet a labda, de veszélyes szituációt nem tudott kialakítani a rivális kapuja előtt. A 73. percben Szakály Dénes súlyos fejsérülést szenvedett, amikor Pajoviccsal ütközött, és ezért le kellett cserélni. A hosszabbításban aztán egy labdaeladást kihasználva váratlanul egyenlített és így pontot mentett a Paks.

MTI
Close Menu