Erős csapatot lehetne összeállítani a PL-ben lejáró szerződésű játékosokból

Pedro Rodríguez


Egy roppant erős csapatot lehetne összeállítani azokból a labdarúgókból, akiknek lejár a szerződése jelenlegi Premier League csapatuknál.

Jelenleg az angol labdarúgó-bajnokság is szünetel, a Mirror már most összeállítást készített azokról a labdarúgókról, akiknek lejár a szerződése a szezon végén és ingyen igazolhatóak lesznek. (A legtöbbjük szereződése június 30-án lejár, ugyanakkor a koronavírus miatti halasztás miatt a bajnokság nem biztos, hogy véget ér addig.)

Bár a felsoroltaknál jóval több labdarúgóról van szó, a lap egy olyan tizenegyet állított össze (4-5-1-es formációban), amely a Premier League-ben jó eséllyel az élmezőnyben szerepelhetne.

Kapus:
Willy Caballero (Chelsea)
A 38 éves argentin már régóta a Premier League egyik legmegbízhatóbb kapusa, nem véletlenül játszott korábban a Manchester City együttesében is. Kepa Arrizabalaga mögött ugyan háttérbe szorult, de még így is bármikor számíthat rá Lampard. Mellette olyan kapusok válnak még ingyen igazolhatóvá, mint a korábbi angol válogatott Joe Hart, vagy Michel Vorm a Tottenhamből.

Védők:
Nathaniel Clyne (Liverpool)
Az egyik legjobb jobboldali védőnek számít Angliában, de az utóbbi években számos súlyos sérüléssel kellett megküzdenie. Azóta bizonyos Trent Alexander-Arnold lett a Pool jobboldali védője, így valószínűleg Clyne várhatóan elhagyja a klubot a szezon végén.

Wes Morgan (Leicester City)
A Leicester csapatkapitányaként ő emelhette magasba 2016-ban a PL-trófeát, de az idei szezonban már nem kapott jelentős szerepet a Caglar Soyuncu, Jonny Evans kettős mellett. A 36 éves Morgan számára az edzősködés minden bizonnyal biztos lenne a csapatnál, de ő még játszani szeretne.

Jan Vertonghen/eurofootballrumours.com/


Jan Vertonghen (Tottenham)
A 32 esztendős belga védő az észak-londoni klub egyik legmegbízhatóbb játékosává vált, amióta 2012-ben szerződtették az Ajaxtól. A Spurs szeretne vele szerződést hosszabbítani, de egyelőre még nem sikerült megállapodásra jutniuk. Bizonytalan jövője ellenére alapember, de talán ez a bizonytalanság miatt az elmúlt néhány hónapban egyre többször hibázott.

Christian Fuchs (Leicester City)
Az osztrák játékos a 2015/2016-os szezon kezdetén csatlakozott a Leicesterhez, és jelentős szerepet játszott a már említett Premier League-győzelemben. 133 meccset játszott a csapatban, de Ben Chilwell érkezése óta az utóbbi években jóval kevesebb szerep jut neki. Brendan Rodgers az idei szezonban többször is középső védőként számolt vele.

Középpályások:
Adam Lallana (Liverpool)
Hat éve érkezett a Liverpoolba a Southamptontól, és szinte biztos, hogy a szezon végén távozik. Bár az elmúlt időben számos sérülés hátráltatta, az idei szezonban így is 22 meccsen lépett pályára. 31 esztendős, de így is több Premier League klub érdeklődik iránta, többek között a volt edzője, a Brendan Rodgers által dirigált Leicester.

David Silva/90min.com


David Silva (Manchester City)
A 32 esztendős világ-, és Európa-bajnok játékos már a bajnokság rajtja előtt elmondta, a 2019–2020-as szezon lesz az utolsó City-vel, egy évtized után elhagyja az Etihad Stadiont. Kulcsszerepet játszott abban, hogy a City Európa egyik vezető klubjává vált. Több mint 400 meccset játszott a csapatban, négy PL-elsőséget két FA Kupa-győzelmet és öt Ligakupát nyert.

Willian (Chelsea)
A sokoldalú brazil jelentős érdeklődésre számíthat a nyáron. A 31 éves labdarúgó a Chelsea egyik legfontosabb láncszeme, az idei szezonban összesen 37 meccsen lépett pályára. Bár szeret a londoniaknál játszani, de ha olyan csapat érdeklődnek iránta mint a Barcelona, nem valószínű a maradása.

Ryan Fraser (Bournemouth)
Bár a Bournemouth jelenleg kieső helyen áll, Eddie Howe vezetőedző egyik legfontosabb játékosa. A skót labdarúgó különösen a 2018/19-es szezonban volt kiváló formában, a tavalyi szezonban hét gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

Pedro (Chelsea)
Frank Lampard nem igazán számol a korábbi barcelonai kedvenccel, az idei szezonban valamennyi sorozatot figyelembe véve mindössze 18 meccsen lépett pályára. Azonban egy olyan tapasztalt és technikai tudású játékos, akire még 32 évesen is számos csapat igényt tarthat.

Olivier Giroud (Chelsea)
33 esztendősen már nem alapember a kékeknél, de így is az egyik legbiztosabb gólszerzője csapatának. Öt és fél éve érkezett az Arsenaltól és jelentős szerepe volt a tavalyi Európa Liga diadalban. Tavaly januárban már felmerült a távozása, de maradásra bírták, mert Lampard nem tudott a helyére senkit találni.



M4Sport.hu
Close Menu