Felfüggesztik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit is - sajtóhír



Spanyol sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit.

A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy az UEFA Daniele Rugani pozitív koronavírus-tesztje, a Real Madridot érintő karantén, valamint a spanyol bajnokság kényszerszünete után döntött úgy, hogy az első és második számú európai kupasorozatot is felfüggeszti.

A Munde Deportivo szerint a döntés az Európa-liga esetében már a nyolcaddöntő csütörtöki első mérkőzéseit is érinti, a Telegraph viszont azt írja, a csütörtök esti találkozókat még megrendezik. Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt az UEFA részéről.

Az UEFA jövő kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt. A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz.



M4Sport.hu
Close Menu