Gellei Imre: Mindig a csapat a fontos


Gellei Imre, a hetvenedik születésnapját vasárnap (ma) ünneplő labdarúgóedző elmondta: igyekezett mindig harmóniára törekedni pályafutása során.

    "Voltak nehéz pillanataink a klubcsapataimnál és a válogatottnál is, de nagyon fontos, hogy inspiráló közeget hozzunk létre. Mindig a csapat a fontos, és bármilyen furcsa, a vezetőedző vagy a szövetségi kapitány személye másodlagos" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán.

    Hozzátette, igyekezett mindig harmóniára törekedni, állandó párbeszédre a játékosaival, akikkel interaktív kapcsolatot tartott fenn.

    "Abban a szerencsés helyzetben voltam és vagyok, hogy lehettem az utánpótlás-válogatott szövetségi edzője, majd a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, most pedig az öregfiúknak vagyok a mestere. Végigkísérhettem például Gera Zoltán, Lőw Zsolt és Szabics Imre sorsát, hiszen mindhárman játszottak mindhárom válogatottban" - mondta.


    Gellei tevékenykedett a Puskás Akadémia szakmai irányító testületének tagjaként, majd elnökeként is, ebben az időszakban vált ismert játékos Felcsúton Szolnoki Rolandból, Gyurcsó Ádámból, Kleinheisler Lászlóból, Sallai Rolandból és Spandler Csabából is, így erre a periódusra is "nagyon hálás szívvel" gondol vissza.

    Bár jelenleg a feleségével együtt Keszthelyen, önkéntes karanténban tölti a napjait, a magyar szövetség (MLSZ) szakmai bizottságának tagjaként egy olyan törzsanyagon dolgozik - elsősorban a kisgyermekek képzését illetően -, amely "mindenképpen üdvözítő lehet az egyesületek számára".

A testület a felnőtt válogatottal nem foglalkozik, mert - Gellei megfogalmazása szerint - Marco Rossi szövetségi kapitány "nagyszerű ember és jó szakember, maximálisan megbízunk a munkájában".

    Gellei a játékos-pályafutása során a másodosztályig jutott, majd trénerként ült - összesen 535 NB I-es meccsen - a többi között a Siófok, Zalaegerszeg, a Vasas, az MTK, a Ferencváros és a Paks kispadján. Legjobb eredményét az angyalföldiekkel érte el: az 1997/98-as idényben bronzéremig vezette a csapatot.

    A nemzeti együttest 2001 szeptemberétől 2003 novemberéig 23 mérkőzésen irányította, ezalatt hétszer nyert, valamint négy döntetlen mellett 12 alkalommal szenvedett vereséget. Volt a ZTE szakmai igazgatója, jelenleg a pedig az MLSZ szakmai bizottságának tagja.


MTI.hu

Close Menu