Gulácsi is ott van Európa legjobb kapusai között - Top 10



A kontinens tíz legjobb futballkapusa közé sorolta a német RB Leipziget erősítő Gulácsi Pétert a squawka.com internetes szakportál, amely képességeik és a szezonban nyújtott teljesítményük alapján értékelte a poszt legjobbjait.

A magyar válogatott kapusa remek teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy a lipcsei együttes a Bajnokok Ligájában negyeddöntőt játszhasson, a német élvonalban pedig harmadik helyen álljon. Nem érdemtelenül foglalja el a hetedik pozíciót a listán.

„Az RB Lepizig rendelkezik a Bundesliga legjobb védelmével, és a magyar játékos, aki egykor volt a Liverpool harmadik számú kapusa is, az egyik fő oka ennek. Gulácsi elképesztően jó teljesítményt nyújtott ebben a szezonban. Nyolc kapott gól nélküli mérkőzését csak Manuel Neuer szárnyalta túl tízzel. Egészen kiváló a védési százaléka is, jelenleg 72,09. A német élvonalban rendszeresen védő, legalább öt kapott gól nélküli meccsel rendelkező kapusok között ez a legmagasabb védési hatékonyság” 

– méltatja cikkében Gulácsit a portál.

A válogatott focista olyan sztárokat előz meg a listán, mint a brazil Ederson vagy a spanyol David de Gea. Az első helyet az Atlético Madrid ásza, Jan Oblak érdemelte ki.

Ők kerültek az elitbe:

1. Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid)

2. Alisson (brazil, Liverpool)

3. Thibaut Courtois (belga, Real Madrid)

4. Marc-André ter Stegen (német, Barcelona)

5. Keylor Navas (Costa Rica-i, Paris SG)

6. Manuel Neuer (német, Bayern München)

7. Gulácsi Péter (magyar, RB Leipzig)

8. Samir Handanovic (szlovén, Internazionale)

9. David de Gea (spanyol, Manchester United)

10. Ederson (brazil, Manchester City)

blikk.hu
Close Menu