Messinek és Ronaldonak egyre kevesebb esélye van a nagy hetesbe bekerülni


Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Kaká, Ronaldinho és Zinédine Zidane egyénileg, klubszinten és a válogatottal is csúcsra jutott. A jelenkor két klasszisa a válogatottal még nem tudott a legjobb lenni és az idő nem nekik dolgozik.

Ha valakit megkérdeznek minden idők legjobb futballistájáról, a legtöbben Pelé, Di Stéfano, Cruyff és Maradona nevét mondják. Hozzájuk csatlakozott az elmúlt másfél évtizedben Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Ugyanakkor a felsoroltak egyike sem tagja annak a hét játékosnak, akik a csúcsra jutottak a válogatottal, azaz világbajnokságot nyertek, a legjobbak voltak a klubjukkal, tehát Bajnokok Ligáját (korábban BEK-et) és egyénileg is a legjobbak voltak, Aranylabdát is nyertek. (Mivel Pelé nem játszott Európában, neki nem is lett volna rá lehetősége.)

Az AS összeállításából kiderül, ilyen labdarúgó összesen hét van. Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Kaká, Ronaldinho és Zinédine Zidane monhatja el magáról, hogy mindhárom címet megnyerte.

Az argentin és a portugál klasszis hat illetve öt aranylabdával büszkélkedhet, és amíg az egyéni díjban Messi vezet, a BL-trófeák tekintetében 5-4-re Ronaldo. Világbajnoki címe azonban még egyiknek sincs.

A 2022-es katari tornán Messi 35, Ronaldo pedig 37 esztendős lesz, így nem elképzelhetetlen, hogy mindkettejüknek ez lesz az utolsó vb-je. Márpedig azt csak egyikőjük nyerheti meg.

Akik még közel jártak hozzá, hogy a nagy hetesbe kerüljenek, az a két háromszoros aranylabdás Michael Platini és Marco van Basten, akiknek nem sikerült vb-t nyerni, vagy éppen a Barca két legendája Xavi és Iniesta, akik épp Messi miatt nem kaptak Aranylabdát.




M4Sport.hu
Close Menu