Nem az erőnlét lesz a Real-játékosok legnagyobb gondja a karantén alatt



Péntek óta a Real Madrid labdarúgó és kosárlabda részlege egyaránt karanténba vonult, miután a kosaras Trey Thompkins pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a két csapat közös létesítményeket használ, és várhatóan 15-21 napig is eltarthat.

Ebben a periódusban a játékosok egyénileg készülnek, ám nem ez aggasztja az orvosokat és erőnléti edzőket.

Miután Niko Mihic, a madridiak vezető orvosa bejelentette, hogy pozitív tesztet produkált az egyik játékos, Zinedine Zidane és csapata kiadta a játékosoknak azt a személyre szabott edzésprogramot, amit otthonaikban is képesek elvégezni.

Ezen a téren hasonló a helyzet, mint amikor karácsony környékén vagy a nyári szünetben hosszabb pihenőt kapnak.

Ugyan mérkőzéseket nem kell játszani, meghatározott rend szerint kell étkezni, aludni, pihenni és könnyített gyakorlatokat végezni, fenntartva ezzel a kondit.

Az AS által megkérdezett orvos szerint ebben az időszakban elsősorban a táplálkozáson múlik, milyen állapotban térnek vissza a játékosok.

"Fontos, hogy a futballisták ne szedjenek fel kilókat, melynek érdekében kiegyensúlyozottan kell táplálkozniuk" 

- nyilatkozta José González, aki a másodosztályú Rayo Vallecano orvosi stábjában dolgozik.

Az orvos szerint nem valószínű, hogy két hét alatt a profi sportolók formán kívül kerülnek az erőnlét tekintetében, legalábbis ha az előírásoknak megfelelően étkeznek és edzenek.

Paulino Granero, aki jelenleg a CSZKA Moszkva és az orosz nemzeti csapat erőnléti edzője elmondta, a futballisták otthonaiban megtalálhatóak az edzésekhez szükséges eszközök: például a futógép, az úszómedence és a szobabicikli. Granero szerint a sérült játékosok felépülését viszont hátráltathatja a helyzet.

"Ezek a futballisták folyamatosan vizsgálatra szorulnak, amihez orvosi és erőnléti edzői jelenlétre van szükség. Az izomsérüléseket naponta kell masszírozni és a fizióval megdolgozni. Esetükben gondot okozhat a karantén."

eurosport
Close Menu