Nem igazságos a Liverpoolt bajnokká avatni, ha nem fejeződik be a szezon



A Premier League gólrekordere, Alan Shearer gondolja így.

A koronavírus-járvány miatt a Premier League is szünetel, legalább április harmadikáig nem játszanak meccseket az angol első osztályban, de valószínű, hogy még tovább kitolódik a szezon – ha egyáltalán folytatódik.

A Liverpool előnye 25 pont a City előtt, Klopp csapata már márciusban bajnok lehetett volna, ha nem jön a kényszerszünet. Matematikailag tehát még nem bajnok a Liverpool, de egyértelmű, hogy ha folytatódik a szezon, akkor a Poolé lesz a PL-cím. És mi van, ha nem tudják folytatni? Erről osztotta meg a véleményét Alan Shearer a PL gólrekordere:

Ha és ez egy óriási ha a szezon nem folytatódik, akkor nem látom, hogyan lehetne győzteseket és veszteseket hirdetni. Bármennyire is borzasztó döntés lenne, főleg a Liverpool számára, ez tűnik az egyetlen megoldásnak jelenleg. Ha nem lehetséges befejezni a szezont, nem hirdethetünk győzteseket és kiesőket. A Liverpool számára ez egy elképesztően nehéz ítélet lenne, de nem látom, hogyan lenne igazságos odaítélni nekik a bajnoki címet.

Írta cikkében Shearer, aki szerint az teljesen más lenne, ha akkor függesztették volna fel a szezont, amikor már matematikailag is bajnok a Pool. - írta a goal.com
Close Menu