Nemzetek Ligája - A török, szerb, orosz hármassal találkoznak a magyarokA magyar labdarúgó-válogatott a török, a szerb és az orosz csapattal került azonos csoportba kedden a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.

   
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a másodjára kiírt sorozat másodosztályában szerepel, ha csoportgyőztes lesz, feljut az élvonalba, ha utolsóként végez, akkor kiesik a C osztályba.
   
A korábbi holland válogatott futballista, Rafael van der Vaart által kihúzott csoportból Oroszország és Törökország már biztos résztvevője a nyári kontinensviadalnak, míg a szerbek - a magyarokhoz hasonlóan - pótselejtezőt játszanak. A nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján 52. magyar nemzeti együttes a leggyengébb a kvartettben, a törökök és a szerbek holtversenyben a 29., az oroszok pedig a 38. helyen állnak.
   
"Nem lehetett volna nehezebb ellenfeleket kapni, ez a B divízió legerősebb csoportja" 

- jelentette ki a közmédiának a magyar válogatott olasz szakvezetője.

Úgy fogalmazott, hogy nem gondol még az NL-re, most csakis a márciusban esedékes Európa-bajnoki pótselejtező érdekli, hogy a nemzeti együttes kijusson a részben hazai rendezésű kontinensviadalra. Annyit mondott, hogy "a három riválisunk a csoport esélyese, de szeretnénk felnőni a feladathoz, fejlődni és jó meccseket játszani ilyen kiváló ellenfelekkel szemben is".
   
A magyarok március 26-án Bulgária vendégeként lépnek pályára, szófiai siker esetén pedig öt nappal később a Puskás Arénában fogadják az izlandi-román párharc győztesét az Eb-részvételért.
   
Az NL a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezősorozatának kezdetét is jelenti, mert a 12 pótselejtezős helyből kettőt a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a jövő tavasszal rajtoló világbajnoki selejtezőből nem jut ki automatikusan vagy nem zár a szintén pótselejtezőt érő második helyen.
   
A kvartettek küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy duplafordulós körben bonyolítják le.
   
Az élvonal négy csoportgyőztese jövő nyáron egy minitornán dönt a sorozat második győzteséről. A címvédő az Európa-bajnok portugál válogatott.

    A Nemzetek Ligája csoportbeosztása:
   
A osztály:

1: Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Hollandia
2: Izland, Dánia, Belgium, Anglia
3: Horvátország, Svédország, Franciaország, Portugália
4: Németország, Ukrajna, Spanyolország, Svájc
   
B osztály:

1: Románia, Észak-Írország, Norvégia, Ausztria
2: Izrael, Szlovákia, Skócia, Csehország
3: MAGYARORSZÁG, Törökország, Szerbia, Oroszország
4: Bulgária, Írország, Finnország, Wales
   
C osztály:

1: Azerbajdzsán, Luxemburg, Ciprus, Montenegró
2: Örményország, Észtország, Észak-Macedónia, Georgia
3: Moldova, Szlovénia, Koszovó, Görögország
4: Kazahsztán, Litvánia, Fehéroroszország, Albánia
   
D osztály:

1: Málta, Andorra, Lettország, Feröer-szigetek
2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltár
   
A D osztályból két csapat jut fel, így a C osztály négy csoportutolsója a bennmaradásért játszik osztályozót.

MTI
Close Menu