Női válogatottunk rommá verte Romániát


Hátrányból fordított és – Fenyvesi Evelin mesterhármasának is köszönhetően – 7-1-re nyert Románia ellen a magyar női A-válogatott törökországi edzőtáborozása utolsó meccsén.

Két hellyel áll a magyar válogatott előtt Románia a FIFA-világranglistán, ők a 43., mi a 45. pozíciót foglaljuk el; a két együttes egymás elleni 20. találkozóján Németh Loretta 25. válogatottságát ünnepelhette.

Nem kezdődött jól az összecsapás, ellenfelünk az 1. percben a saját térfelén szerzett labdát, majd egy hosszú átadásból megszerezte a vezetést (0–1). A kapott gól után hamar rendezte sorait csapatunk, igyekezett járatni a labdát és helyzetekig is eljutott. Németh Loretta a 11. percben találta el az oldalhálót, aztán őt szerelték az alapvonalnál. Tőlünk Vágó Fanni veszélyeztetett, illetve Kocsán Petrát buktatták a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest; a románok pedig egy szögletet követően vágták a kapu fölé a labdát.

Az egyenlítő találatot Fenyvesi Evelin szerezte meg a 29. percben, amikor egy bedobást Vágó Fanni passzolt hozzá, ő pedig a vetődő kapus mellett talált be (1–1). Nem sokkal később Szabó Viktória szabadrúgását húzta le a kapus. Az utolsó percekre még jutott egy magyar szöglet, de a kapu előtti kavarodásból nem tudtunk vezetéshez jutni, így a szünetig maradt a döntetlen.

A második félidő elején leginkább mezőnyben folyt a játék, egyik csapatnak sem sikerült magához ragadnia az irányítást. Az 54. percben aztán szögletet végezhetett el Kocsán Petra, beadásából Vágó Fanni fejelte be a vezető gólt (2–1)!

Hamarosan, az 58. percben Vágó Fanni indulhatott meg egy, a saját térfelünkön elcsípett labdával, amit Németh Lorettához továbbított, az MTK játékosa visszapasszolt Fenyvesi Evelinhez, aki duplázni tudott (3–1)! De a mesterhármasra sem kellett sokat várni: szép labdajáratás után Fenyvesi Evelin jó 18 méterről lőtt hatalmas gólt a 60. percben (4–1)!

Az ötödiket Csányi Diána szerezte: Papp Dóra passza után  a tizenhatos sarkánál cselezett és lőtt (5–1)! A továbbiakban is egymás után dolgozta ki a helyzeteket csapatunk, és a hajrában újabb gólok következtek: a 81. percben a néhány másodperccel korábban becserélt Süle Dóra a román térfél közepéről hatalmas gólt lőtt Szabó Viktória passzából (6–1)! Az utolsó percekben az ETO labdarúgója tette középre a Csányi Diánától kapott labdát, amire Csiki Anna érkezett és a kapuba gurította hetedik találatunkat a 89. percben (7–1). Ezzel az eredménnyel ért véget a találkozó – Markó Edina csapata veretlen maradt a törökországi felkészülési tornán.



Magyarország–Románia 7–1 (1–1)

Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra (Németh Hanna, 65.) Turányi Lilla (Csiki Anna, 85.), Szabó Viktória, Pinczi Anita (Mosdóczi Evelin, 65.) – Rácz Zsófia, Csányi Diána, Fenyvesi Evelin (Horti Boglárka, 85.) – Vágó Fanni, Kocsán Petra (Süle Dóra, 76.), Németh Loretta (Zágor Bernadett, 76.)




MLSZ.hu
Close Menu