Sutton szerint Kane egy jó ajánlat esetén elhagyja a Tottenhamet


Chris Sutton szerint egy jó ajánlat érkezése esetén Harry Kane "bolond lenne" nem elhagyni a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatát.

    A Chelsea és a skót Celtic korábbi csatára szerint a 26 éves angol válogatott csapatkapitánynak mindenképpen távoznia kell az észak-londoni klubtól, ha trófeákat akar nyerni.

    "A Spurs egy nagyszerű egyesület, de jelenleg nagyon messze van például a Liverpooltól, vagy a Manchester Citytől" - nyilatkozta a 47 éves korábbi támadó a BBC Rádiónak.

    Kane korábban azt nyilatkozta, ha a Tottenham nem lép előre, akkor el fog igazolni, mert kupákat szeretne nyerni, "inkább előbb, mint később".

    Kane 2009 óta futballozik a Spurs felnőtt csapatában, jelenlegi szerződése 2024-ig szól, de a Tottenhammel még semmit nem nyert, az együttes utolsó sikere a 2008-as Ligakupa-győzelem volt. A csapat a mostani idényben a hazai kupaküzdelmektől és a Bajnokok Ligájától is búcsúzott, a Premier League-ben pedig a nyolcadik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot.

    Ian Wright, az Arsenal és az angol válogatott korábbi csatára szerint Kane egy évet még biztosan eltölt a Tottenhamnél, mert a novemberben kinevezett José Mourinho vezetőedző munkája eddig nem ért be az együttesnél.

    "Mourinho hajszolja a győzelmet és Kane azt mondta, a következő szezon lesz az első, amikor az edző megmutathatja, milyen sokat tud hozzátenni a csapat játékához" - nyilatkozta Wright, aki szerint ez azt jelenti, hogy Kane vár még egy évet, és ha a portugál szakember irányításával jövőre sem sikerül nyerniük semmit, akkor elszerződik az észak-londoniaktól.

    "Egy ilyen képességű, ennyire eredményes és meccseket eldönteni képes játékos nem maradhat olyan együttesnél, amellyel nem nyer trófeát" - jelentette ki Wright.
Close Menu