Barabás Miklós szerint objektív alapon került be a világ legjobb minifutballistái közéBarabás Miklós szerint a Nemzetközi Minifutball Szövetség objektív adatok alapján választotta be a világ legjobb hat játékosa közé, ahová másik magyarként Ladányi Dávid is bekerült.

   
Barabás - aki az egyik kulcsembere volt a tavaly őszi világbajnokságon negyedik helyezett magyar válogatottnak - a Kossuth Rádiónak elmondta: nem tudja, hogy milyen kritériumok alapján jelölték ki a sportág hat legjobbját, de miután oda a perth-i vb legjobbjai kerültek be, meglátása szerint részben objektív adatok alapján született meg a döntés. Hozzátette: a vb cseh gólkirálya mögött Ladányival és egy ausztrál játékossal előkelő helyen zártak a góllövőlistán. Annyiban viszont mégis szubjektív lehetett a jelölés, hogy a hat játékos között szerepel még a vb legjobb játékosa és kapusa, mindketten mexikóiak.
   
"Nagy szó, nagy eredmény, hogy sikerült a negyedik helyen végeznünk, mert nagyon jó csapatok szerepeltek a világbajnokságon, a legjobb négyben pedig teljes mértékben kiegyenlített harc folyt. Minimálisan maradtunk le a bronzéremről a románok mögött, akiktől csak büntetőpárbajban kaptunk ki. De az előzetes várakozásainknak megfeleltünk, és bejutottunk a legjobb négy közé" 

- mondta.
   
Barabás kifejtette: tudomása szerint a minifutballt a világon mindenhol amatőrök játsszák - munka, illetve tanulás mellett -, ám ennek ellenére azért többről van szó, mint egyszerű hobbiról, mert elég sok idejüket rááldozzák a sportágra.
   
"Nekünk ez a szenvedélyünk. Igen, hobbi a munkánk mellett, de mégis egy olyan hobbi, ami az életstílusunkat is alakítja" 

- közölte.
   
A minifutball magyarországi helyzetével kapcsolatban kiemelte: a rendszer évről évre fejlődik, válogatott események előtt már hetekkel korábban tartanak közös edzéseket, összetartásokat a csapattal, amit a bajnoki rendszerre, országos szintű rendezvényekre alapozva kiválasztási folyamat is megelőz.
   
"Ezáltal akár a szintén megszervezésre kerülő Bajnokok Ligájára is tud csapatot delegálni Magyarország, így pedig eredményesen tudunk szerepelni úgy klub, mint válogatott szinten" 

- hangsúlyozta.

MTI
Close Menu