Egy menedzser szerint nőni fog a légiósok aránya a magyar labdarúgásban



A koronavírus-járvány hatására nőni fog a szabadon igazolható légiósok száma a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban egy játékosmenedzser szerint.

   
"A magyar piac speciális helyzetben van, hiszen a klubok éves költségvetése nagymértékben függ a központi támogatásoktól, így a központi szponzoroktól és a televíziós közvetítési jogok után járó pénzektől. Ez abból a szempontból előnyt jelent, hogy ha ezek nem változnak olyan nagyon, mint ahogy esetleg Nyugat-Európában történhet, úgy kevésbé fog negatívan hatni a csapatokra" 

- fogalmazott Paunoch Péter az M4 Sportnak.
   
A játékosügynök kifejtette: bár Nyugat-Európában magasak a televíziós közvetítési díjak, és sok együttes mellett állnak komoly szponzorok, ugyanakkor nem elhanyagolható a meccsnapi bevételek aránya. Példaként említette a Borussia Dortmundot, amely minden elmaradt hazai mérkőzésével közel hárommillió eurót veszít, márpedig egy ilyen tétel döntően befolyásolja az adott klub büdzséjét.
   
"Ilyenről Magyarországon nem beszélhetünk, legfeljebb a Ferencváros esetében. Ez tulajdonképpen hátrány, a közeljövőben viszont előny is lehet, hiszen fel fog értékelődni azon bajnokságok szerepe, ahol kevesebb lesz a változtatás" 

- mondta. Paunoch kifejezte azt a reményét, hogy Magyarországon nem lesz nagy gazdasági hatása a világjárványnak a csapatok gazdasági lehetőségeire.
   
"Így a csapataink tudnak olyan játékosokat igazolni, hogy az hatással lesz a bajnokság színvonalára, és összességében ebből a válogatott is profitálhat" 

- vélekedett.
   
"Ha a klubok erősíteni akarnak, és nem tudnak a transzferért fizetni, akkor kénytelenek lesznek külföldi játékosokat szerződtetni" 

- hangsúlyozta Paunoch. A légióskorlátozás eltörlése nyomán arra számít, a következő átigazolási időszakban húsznál is több szabadon igazolható külföldi labdarúgó kerül a magyar élvonalba. Ingyen szerződtethető magyar játékosokkal nem igazán számol, miután a minőségi hazai futballistákat hosszú távú kontraktusok kötik a klubjaikhoz.

MTI
Close Menu