Jakabfi Zsanett szerint sokat fejlődött a női futball



Jakabfi Zsanett szerint az elmúlt időszakban nagyot lépett előre a női labdarúgás, amely így egyre inkább vonzó a szurkolóknak.

 
"A női futball mind dinamikában, technikában és taktikailag is sokat fejlődött, ez mindenképpen imponáló a nézőknek, és elindított egyfajta keresletet. Elég csak megnézni, hogy az előző világbajnokságon mennyien követték figyelemmel a helyszínen vagy a televíziók előtt a mérkőzéseket" 

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) éves szavazásán az előző esztendőben is a legjobbnak választott játékos. Hozzátette, Magyarországon is fejlődés tapasztalható, még akkor is, ha kisebbek a sikerek.
 
A koronavírus-járvány miatt a férfihoz hasonlóan a női Európa-bajnokságot is elhalasztották, a 2022-es kontinensviadalra azonban nincs sok esélye kijutni a magyar válogatottnak: a világ egyik legjobb csapatát, a Wolfsburgot erősítő Jakabfi kiemelte, a magyar játékosoknak nincs sok nemzetközi rutinja, fejlődni pedig igazán az ilyen, magas ritmusú kemény mérkőzéseken lehet. Hozzátette ugyanakkor, hogy amióta az MLSZ kiemelten kezeli a női futballt, azóta profi körülmények között készülhet a nemzeti csapat, beleértve minden apró részletet, ami ahhoz kell, hogy egy játékos kizárólag a játékkal törődjön.
 
Jakabfi Zsanett 2009 óta erősíti a Wolfsburg együttesét, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, ötször német bajnokságot, hatszor pedig Német Kupát. Jelenleg is nagy előnnyel vezetik a bajnokságot, amit viszont felfüggesztettek.   
 
"Tizenkilenc évesen kerültem ki, akkor még nem voltam kész játékosként és emberileg sem. Tizenegy évet húztam le egy olyan csapatban, ami az elmúlt nyolc esztendőben Európa legjobbjai között volt, erre pedig nagyon büszke vagyok" 

- fűzte hozzá a támadó, akinek szerződését nemrég további egy évvel, 2021-ig hosszabbították meg.

MTI
Close Menu