Jan Vertonghen szerint szabadon igazolhatóként jobb esélyei lesznekJan Vertonghen, a Tottenham Hotspur belga válogatott labdarúgója úgy véli, a koronavírus-járvány közepette szabadon igazolható játékosként jobb esélye lesz klubot találni.

   
A pénteken 33. születésnapját ünneplő, világbajnoki bronzérmes hátvéd eddig 228 Premier League-mérkőzésen lépett pályára az észak-londoni csapat színeiben. Nyolc éve igazolt a Spurshöz az Ajax Amsterdamtól, és a szerződése június 30-án lejár.
   
"Sok egyesületnek nem lesz pénze igazolásokra. - idézte a játékost a BBC. - A hozzám hasonlóan szabadon igazolható futballistákat jobban fogják keresni a koronavírus-járvány idején."
   
Egyelőre nem lehet tudni, hogy június 30-ig egyáltalán befejezhetik-e a PL küzdelmeit, de Vertonghen elárulta, hogy már január óta komoly kérői vannak.
   
"A megfelelő klubhoz akarok szerződni. Ez lehet a Spurs is, de lehet más egyesület is." 

- nyilatkozott a Play Sports nevű belga tv-csatornának.
   
"Még néhány évig a legfelsőbb szinten akarok játszani, és a következő szezonban a nemzetközi porondon is szerepelni akarok" 

- tette hozzá.
   
A Tottenham tavaly negyedikként zárt az angol bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig finálét játszhatott. Jelenleg a PL-ben a nyolcadik, a BL-től pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.
   
A Premier League küzdelmei március közepén szakadtak félbe a járvány miatt.

MTI
Close Menu