Kinevezték a Hertha új vezetőedzőjét

Bruno Labbadia lett Alexander Nouri vezetőedző utódja a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatánál.


A Kicker című újság úgy értesült, szerda este született meg a döntés, amely szerint az 54 éves Labbadia szerződése 2022-ig szól. Az aláírásra és a bejelentésre csütörtökön került sor.

Az új tréner tavaly nyár óta munkanélküli volt, legutóbb egy idényt a VfL Wolfsburgnál töltött, de korábban dolgozott a Bayer Leverkusen, a Hamburger SV és a VfB Stuttgart csapatánál is.

Alexander Nouri február 11. óta irányította a fővárosiakat, miután Jürgen Klinsmann vezetőedző mindössze tíz hét után távozott posztjáról. A berliniek a szezont Ante Covic irányításával kezdték, tehát a hétfőn munkába álló Labbadia lesz a negyedik szakvezető a mostani évadban.
A Hertha hétfőn kezdi az edzéseket kis, legfeljebb nyolcfős csoportokban, miután három hétre minden tevékenységét felfüggesztette a koronavírus-járvány miatt. A berliniek a 13. helyen állnak a szünetelő Bundesliga tabelláján.



"A szakmai stábom és én nagyon várjuk ezt a feladatot. A Herthának egyértelmű, ambiciózus tervei vannak, mi pedig nagyon szívesen veszünk részt ebben, és a csapat továbbfejlesztésében" - nyilatkozta Labbadia.


Hozzátette, nagyon sok munka áll előttük, hétfőn a szabályok betartásával elkezdik az edzéseket, és a lehető legjobban felkészülnek arra a napra, amikor ismét mérkőzést játszhatnak.



M4Sport.hu
Close Menu