Megvan Európa első komoly bajnoksága amit lefújtak és bajnokot hirdettek


Törölték a bajnokság további szakaszát, így a jelenlegi listavezető lett a bajnok, kiesők nincsenek.

A Club Brugge csapatát hirdették ki a belga labdarúgó-bajnokság győztesének, miután a jelentősebb európai ligák közül elsőként csütörtökön itt törölték a sorozat további szakaszát.

A bruges-i együttes 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt.

A Club Brugge egy évvel korábban másodikként zárt a Racing Genk mögött, amely most hetedik volt a bajnoki idény félbeszakításakor.

Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik pedig a Royal Antwerp lett. A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz.

A profi liga vezetőségének friss döntését április 15-én még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának, de közülük 17 már múlt héten a szezon lezárását szorgalmazta. A döntés egy nappal azután született, hogy az európai szövetség azt javasolta a ligák vezetőinek, akkor is próbálják befejezni az idényt, ha ehhez még augusztusban is játszani kell.



M4Sport.hu
Close Menu