A Városházán köszöntötték a Budafoki MTE élvonalba jutott futballcsapatátBudapest XXII. kerületében a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgócsapatát, amely 74 év után jutott fel az élvonalba.

   
"A közösségépítésben fontos szerepe van a sportnak, a kerület sportéletének ékköve pedig a futballcsapat" 

- jelentette ki Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki szerint a kitartás volt a siker kulcsa.
   
A politikus egyúttal - friss hírként - jelezte, hogy a két feljutó együttes külön kormányzati támogatást kap.
   
Karsay Ferenc polgármester beszédében szintén a közösségépítés szerepét hangsúlyozta, amelynek szerinte új dimenziót adott a 108 esztendős egyesület NB I-be jutása. Éppen ezért az önkormányzat stratégiai megállapodást kötött a klubbal az ünnepi eseményen.
   
Az ausztráliai Melbourne-ben élő Bélteky Róbert tulajdonos levélben üzent. Felidézte, szerepvállalása úgy kezdődött, hogy hat éve, a Széchenyi Fürdőben beszélgetett Jakab Jánossal, a BMTE tiszteletbeli elnökével. Azóta a negyedosztályból feljutott a csapat az élvonalba, három éve pedig elődöntőt játszott a Magyar Kupában. Az általa csodának nevezett feljutás titka szerinte az volt, hogy hittek az álmaikban.
   
Az ünnepségen emlékérmet vehettek át a játékosok, a szakmai stáb tagja, a klubvezetők és támogatók is.
   
A magyar szövetség (MLSZ) befejezettnek nyilvánította a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek második helyezettjeként a Budafok feljutott az NB I-be az MTK Budapest mögött.

MTI
Close Menu