Dajka László csatlakozik a Budapest Honvéd szakmai stábjáhozDajka László - aki közel egy évtizedet töltött játékosként a kispesti klubnál - csatlakozik a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának szakmai stábjához.

   
Az együttes honlapján Kun Gábor ügyvezető igazgató vasárnap közölte, hogy a klub "egyik ikonja tért haza", és a következő időszakban az élvonalbeli csapat szakmai munkájáért felelős Pisont Istvánt segíti.
   
"A rutinjára, a tapasztalatára és a karakterére nagyon számítunk, de nemcsak a szezon befejezéséig, hanem utána is. Reméljük, még hosszú ideig marad a Honvéd kötelékében" 

- nyilatkozta az ügyvezető Dajka Lászlóról.
   
A szakember - aki szerdán ünnepelte a 61. születésnapját - 231 meccsen lépett pályára a kispestieknél, és öt bajnoki cím részese volt. A válogatottban 24 alkalommal szerepelt, tagja volt az 1986-os világbajnokságon játszó keretnek. Dajka bő negyedszázados edzői karrierje során jó néhány klubnál megfordult, dolgozott korosztályos nemzeti csapat mellett is, legutóbb pedig Kisvárdán tevékenykedett szakmai igazgatóként, illetve vezetőedzőként. A tréner kispesti szerződése 2021. június 30-ig érvényes.
   
Dajka kiemelte: most jött el az ideje, hogy a Honvédnál vállaljon szerepet, és nagyon bízott benne, hogy nem úgy kell befejeznie az edzői pályafutását, hogy erre nem lesz lehetősége.
   
A Honvédtól március közepén közös megegyezéssel távozott Giuseppe Sannino és stábja, a vezetőedzői feladatokat ideiglenesen Pisont István vette át. A kispesti együttes 25 forduló után hatodik helyen áll az élvonalban, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig a másodosztályú MTK Budapest lesz az ellenfele, amikor folytatódhat a szezon.


MTI
Close Menu