De Bruyne távozhat, ha a Manchester Cityt kizárják a BL-bőlKevin De Bruyne, a belga futballválogatott és a Manchester City középpályása otthagyhatja angol klubját, ha csapatát két évre eltiltják a Bajnokok Ligája-részvételtől.

   
A kizárás a Premier League-ben szereplő együttest az európai szövetség (UEFA) részéről fenyegeti, amely februárban - korábbi pénzügyi szabálytalanságok miatt - határozott úgy, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020/21-es és a 2021/22-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt, amely az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett. A CAS még nem hozott döntést.
   
"Most csak várok, mi lesz. A klubomnál nyugtatgatnak, hogy a bíróság előtt mi nyerünk, de csak a hivatalos ítélet ismeretében tudok dönteni a hogyan továbbról. Két év eurokupa-indulás nélkül nekem túl sok, ha csak egy évre szól a kizárás, arra még azt mondom, meglátjuk" 

- nyilatkozta a HLN belga lapnak a 28 éves De Bruyne, akinek manchesteri szerződése 2023 nyaráig szól.
   
Az UEFA februári közleménye szerint a Citynél tapasztalt szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.
   
A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg második, vagyis BL-indulást érő helyen áll a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságban.

MTI
Close Menu