Leekens visszavonul az edzősködéstőlA magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Georges Leekens nem vállal többé edzői munkát.
 
"Soha nem kerültem el a problémákat, néha magam is meglátogattam őket" 

- mondta a Het Laatste Nieuws című lapnak adott búcsúinterjúban a belga szakember, aki azt is hozzátette, soha nem a legegyszerűbb utat választotta.
 
A cikk összegzése alapján a 70 éves trénernek hosszú pályafutása során legalább 26 munkahelye volt, 14 klubnál dolgozott és négy válogatottnál tevékenykedett szövetségi kapitányként, utolsóként éppen a magyarnál.
 
Leekens legnagyobb edzői sikereit a Club Brugge-nél érte el, amellyel 1990-ben bajnok, 1991-ben kupagyőztes lett, korábban pedig a Cercle Brugge csapatával szintén kupagyőztes volt. A magyar mellett szakvezetője volt az algériai, a belga és a tunéziai nemzeti együttesnek.
 
Magyarországon mindössze négy meccs jutott neki 2018-ban, azokon egy döntetlen mellett háromszor kikapott a válogatott, ezért távoznia kellett, őt követte a jelenlegi szakvezető, az olasz Marco Rossi. Ezt követően még egy tunéziai és egy iráni klubnál vállalt munkát.

MTI
Close Menu