MLSZ: az Újpest és a ZTE sem kapott klublicencetA Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága pénteki ülésén 17 csapatnak adta meg az első, további 15 együttesnek pedig a másodosztályú klublicencet, a jelenleg élvonalbeli együttesek közül mindkét listáról hiányzik az Újpest FC és a Zalaegerszeg.

   
Az MLSZ honlapjának közlése szerint hétfőtől június 2-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására, illetve bizonyíthatják azt, hogy megfelelnek a klublicenc szabályzatának.
   
Az elsőfokú licencadó bizottság legközelebb várhatóan június 10-én találkozik, amely üléssel az elsőfokú eljárás lezárul. Utána a kluboknak már nem lesz lehetőségük a hiánypótlásra.
   
Az MLSZ kilenc csapatnak adta meg a nemzetközi klublicencet is.
   
A szövetség honlapján megjelent lista szerint az Újpest FC első és másodosztályú licencet sem kapott, ám a csapat honlapján megjelent szombati közlemény szerint "a 2020-2021-es futballidényre a klub megkapja a licence engedélyt, amelyről az MLSZ biztosított bennünket".
   
Magyarázatként a lila-fehérek hozzáfűzték, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújított centerpályájának - korábban áprilisra tervezett - tesztmérkőzésére a koronavírus-járvány miatt csak egy héttel ezelőtt került sor. Az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel az Újpest FC elfogadott licencét, amikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.
   
Az MLSZ infrastruktúra-szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, amely így az ősi rivális Ferencvárost jövő szerdán a Szusza-stadionban fogadja.
   
"Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NB I-es tagsághoz szükséges licencet" 

- áll a közleményben.

MTI
Close Menu