Mourinho: Egyetlen alkalom volt pályafutásom során amikor sírtam

A 2011/12-es szezonban José Mourinho a Real Madrid vezetőedzője volt. Fantasztikus kerettel dolgozhatott, amely végül meg is nyerte a La Ligát (kereken 100 ponttal), a Bajnokok Ligájában viszont elbukott a döntő előtt.



José Mourinho, az akkori csapat edzője legkeserűbb emlékei közé sorolja a Bayern München elleni kiesést a BL-elődöntőben.


„Az este, amikor a Bayern München tizenegyesekkel ejtett ki minket, volt az egyetlen alkalom pályafutásom során, amikor sírtam egy vereség miatt. Nagyon jól emlékszem rá. Karanka és én ülünk a kocsiban a házam előtt, és sírunk. Abban a szezonban a Real Madrid volt a legjobb csapat Spanyolországban és Európában egyaránt. Ezért volt ennyire gyötrelmes lenyelni, hogy kiestünk a Bayernnel szemben a BL-ben” – emlékezett vissza a portugál szakember, aki jelenleg az angol Tottenham csapatát irányítja.


A párharcban a Bayern München Németországban az első mérkőzésen 2-1-re nyert, a visszavágón Madridban Mourinho csapata győzött 2-1-re, Cristiano Ronaldo duplájával, amelyre Arjen Robben válaszolt.

A tizenegyes-párbajban a spanyoloknál Sergio Ramos hibázott, a németeknél a mindent eldöntő utolsó büntetőt Bastian Schweinsteiger lőtte. A fináléban a Chelsea volt a bajorok ellenfele, amely döntetlent követően biztosabban értékesítette a tizenegyeseket, elhódítva ezzel a BL-trófeát.



M4Sport.hu
Close Menu