Spanyol Király Kupa - Közösen kérik a döntő elhalasztását a résztvevő csapatok



Közös közleményben fordultak a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez (RFEF) a Real Sociedad és az Athletic Bilbao vezetői, akik azt szeretnék elérni, hogy szurkolóik is ott lehessenek a Király Kupa döntőjén. A szövetség támogatja az elképzelést.

   
A két klubelnök azt szeretné elérni, hogy a mérkőzést olyan időpontban rendezzék, amikor már a drukkerek is ott lehetnek a stadionban.
   
Ez lenne a spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek. A mérkőzés győztese jogosult elindulni az Európa-ligában. Amennyiben nem tudják lejátszani a találkozót, vagy csak az európai szövetség által előírt augusztus 2-i határidő után, akkor a bajnokságban hetedik helyen végző csapatra száll az indulási jog.
   
A szövetség vezetői pénteken tanácskoznak arról, mikor és milyen formában rendezzék meg a kupadöntőt, amelyet eredetileg április 18-án Sevillában vívtak volna.
   
A klubok felvetésére az RFEF hétfőn közleményben reagált, ebben pedig ismét megerősítette elkötelezettségét a döntő nézők előtti megrendezése mellett, még akkor is, ha ehhez akár egy évvel el kell halasztani a meccset.
   
"Teljes mértékben osztjuk az Athletic Bilbao és a Real Sociedad vágyát annak kapcsán, hogy a döntőt szurkolók előtt játszhassák, amikor azt az egészségügyi körülmények lehetővé teszik" 

- áll a nyilatkozatban.
   
Hozzátették, nagyra értékelik mindkét klub döntését és kérését, hamarosan pedig megfogalmazzák azokat a szabályokat, amelyek betartásával megrendezhető lesz a döntő idén vagy jövőre, de mindenképpen a 2020/21-es szezon fináléja előtt.

MTI
Close Menu