A Celticből igazolhat válogatott támadót a Ferencváros

A kétszeres ukrán válogatott játékos a Celtic előtt a Sevillában is játszott, tehát van benne potenciál. Az ulloi129 azt írja, az ukrán 24.ua értesülései szerint a Ferencváros kinézte magának Celtic 22 éves szélsőjét, Marijan Svedet.



A skót rekordbajnok 2019 januárjában szerződtette 2 millió euróért, de nem igazán jött be a skót kaland a mélynövésű támadónak, azonban a referenciái miatt belga és spanyol klubok érdeklődnek iránta, na meg a Fradi, akinek ugye Szerhij Rebrov személyében ukrán edzője van. Ez előnyt jelenthet a magyar bajnoki címvédőnek.

A 22 éves, 171 centis játékos a Karpati Lvivnél nevelkedett, majd 2015-ben 1 millió euróért igazolt a Sevilla U19-es csapatához. A La Ligáig nem jutott el, így visszaadták kölcsönbe, majd két évvel később került Glasgow-ba. Sved jobbszélsőt és középcsatárt is játszik egyaránt, mindkét poszton ugyanolyan eredményes.

Az ukrán bajnokságban 55 meccsen 4150 perc alatt 23 gólig és 7 gólpasszig jutott, a 2018–19-es szezon különösen erős volt: 24 meccsen 14 gólt rámolt be.

Be is mutatkozott az ukrán válogatottban, Sevcsenko kétszer is pályára küldte.

Sved szerződése 2023 nyarán jár le a Neil Lennon vezette csapatnál, piaci értékét 1.2 millió euróra becsüli a Transfermarkt. Az ulloi129.hu úgy tudja, hogy ez a pletyka nem teljesen alaptalan, ami szinte mindig garancia arra, hogy a Fradi felvette a kapcsolatot a játékos menedzsereivel és klubjával, de egyelőre biztosat nem lehet tudni a szerződésről.

Talán Zubkov helyére érkezne! - írta a Player.hu
Close Menu