A Fehérvár csak egy pontot szerzett a Honvéd vendégeként

A Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a vendég MOL Fehérvár FC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának keddi utolsó mérkőzésén, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.A friss kuapgyőztes Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a második helyen álló, vendég MOL Fehérvár FC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának keddi játéknapján.

     OTP Bank Liga, 28. forduló:

Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 646 néző, v.: Csonka
    gólszerzők: Ugrai (63.), illetve Nikolics (4.)
    sárga lap: Lovric (19.), Ugrai (30.), illetve Pátkai (37.)

    Honvéd:
   
Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Szendrei (Moutari, 84.), Hidi, Gazdag (Nagy G., 84.), Aliji (Uzoma, a szünetben) - Ugrai (Cipf, 90.), Lanzafame (Kesztyűs, 65.)
 
    Fehérvár:
   
Kovácsik - Hangya, Juhász R., Musliu (Vinícius, 73.), Stopira - Pátkai (Hodzic, 65.), Elek - Bamgboye Funsho (Futács, 80.), Kovács I. (Houri, 65.), Petrjak - Nikolics

Nikolics góljával a 4. percben vezetést szerzett a Fehérvár, amely a folytatásban a stabilitásra és a kontrákra helyezte a hangsúlyt. Az első félidő jó iramot hozott, a mezőnyben mindkét fél részéről sok hibával, így a kapusoknak nem akadt védenivalója. A kezdeményezőbb Honvéd a kaput csak egy alkalommal veszélyeztette, miközben a vendégek a 17. percben büntetőből növelhették volna az előnyüket. Nikolics próbálkozását, majd Pátkai ismétlését azonban hárította Tujvel, aki megsérült az esetnél, felszakadt fejbőrét pedig percekig ápolták.
    
A szünet után lendületesebb, de helyzetig akkor sem jutó kispestieknek közel húsz perc után jött össze az egyenlítés Ugrai révén. A sok hiba miatt a vendégek játéka sokáig súlytalannak bizonyult, a felvonás közepén viszont átvették az irányítást, és helyzeteik is adódtak. A cseréknek köszönhetően tempós hajrában Houri vezérletével gyorsabb és pontosabb lett ugyan a Fehérvár, de így sem sikerült három pontot szereznie.
    
A Fehérvár veretlenségi sorozata már hét mérkőzés óta tart a bajnokságban, négy győzelem mellett harmadszor játszott döntetlent. Az együttes a Honvédtól több mint három éve kapott ki legutóbb, azóta hat győzelem mellett ez volt a harmadik döntetlenje.

MTI
Close Menu