Emberhátrányban, ráadásban szerzett góllal nyert a Mezőkövesd

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Mezőkövesd 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan második MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.


 

A hazai csapat egy teljes félidőt emberhátrányban futballozott, és a sikert érő gólt a 93. percben szerezte meg. A kupamérkőzéseket is beleszámítva az újraindulás után ez volt a kövesdiek első győzelme, és a bravúrral biztosították, hogy ebben a fordulóban biztosan maradnak a harmadik helyen.
   
A két csapat a bajnokságban és a kupában ötször mérkőzött meg egymással, egy székesfehérvári győzelem, valamint három döntetlen mellett most először született mezőkövesdi diadal.
   
    OTP Bank Liga, 31. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

Mezőkövesd, v.: Karakó
    gólszerzők: Besirovic (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.)
    sárga lap: Nesterov (17., 41.), Berecz (91.), illetve Kovács (71.)
    kiállítva: Nesterov (41.)

    Mezőkövesd:
   
Szappanos - Farkas, Nesterov, Pillár, Silye - Karnyickij, Berecz - Pekár (Eperjesi, 79.), Vajda (Vadnai, 83.), Besirovic (Meszhi, 83.) - Zivzivadze

    Fehérvár:
 
Kovácsik - Tamás, Rus, Musliu, Stopira - Nikolov (Nikolics, 82.), Elek - Bamgboye (Petrjak, 68.), Hodzic (Houri, 69.), Kovács - Futács

   
Nyolc helyen változott a Fehérvár összeállítása a hétközi mérkőzéshez képest, de így is hamar mezőnyfölényt alakított ki, igaz, a Mezőkövesd megkönnyítette a labdabirtoklását, mert mélyen védekezett. Ezzel egyben be is tömörült a kapuja elé, így a székesfehérváriaknak nehéz volt helyzetet kialakítaniuk, a kövesdieknek pedig egy-egy labdaszerzésnél kevés esélyük nyílt eljutni a másik kapuhoz.

A vendégvezetés egy labdaszerzést követő beadás után fejesből született meg, majd a Mezőkövesd gyorsan egyenlített ugyancsak pontos beadás nyomán egy szép perdítéssel. A félidő hajrájában a hazai együttes játszott veszélyesebben, még akkor is helyzetet alakított ki, amikor Nesterov második sárga lapos kiállítása miatt emberhátrányba került.
   
Szünet után mintegy negyedóráig érződött, hogy nincs egyenlő létszámban a két csapat, a Fehérvár több szögletet is rúghatott, de helyzet nélkül futballozott, hiányzott a támadásaiból a lendület, a váratlan húzás. Aztán a Mezőkövesd szorította be percekre kapuja elé ellenfelét, majd kiegyenlítetté vált a játék. A hazaiak a megszerzett labdával bátrabban indultak meg ebben a szakaszban, ám elsősorban a védekezésre figyeltek.

A cserékkel a Fehérvár aktívabbá vált, kapura veszélyesebben futballozott, de a ráadásban a hazaiak a maguk javára fordították a mérkőzést, előbb két ziccert hárított Kovácsik Ádám, majd egy újabb támadásnál már a vendégek kapusa is tehetetlen volt.
   
A szervezetten játszó és szívósan küzdő Mezőkövesd fontos három pontot szerzett a kevésbé motivált, de így is győzelemre játszó Fehérvárral szemben.

MTI
Close Menu