Európába küldi edzeni sportolóit a Brazil Olimpiai Bizottság

Csoportokban mintegy kétszáz versenyzőt tervez Európába küldeni július és december között a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), mert a koronavírus-járvány miatt otthon egyelőre nincs lehetőség megfelelően edzeni.

 
 

A terv az ottani olimpiai rendszer támogatására kidolgozott program része. Elsőként Portugália jelezte, hogy brazil sportolók érkeznek.
   
A COB - amint arról elnöke, Paulo Wanderley Teixeira beszámolt - a lehető legnagyobb biztonság garantálása mellett szeretné versenyzői számára biztosítani a magas szintű edzéslehetőséget.
   
A tervek véglegesítése jelenleg is zajlik, de az biztos, hogy több sportágat érint a program, melynek pénzügyi hátterét a COB biztosítja a repülőjegyek kifizetésével, illetve a szállás és ellátás költségeinek fedezésével. A költségekre 2,64 millió eurónak megfelelő (909,9 millió forint) összeget különítettek el - az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint.
   
Miközben a járvány Európában visszaszorulóban van, addig Dél-Amerikában még javában tart, és a korlátozó intézkedések miatt többek között edzeni sem lehet a megszokott módon.
   
"Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos megnyerni a vírus elleni csatát, ugyanakkor mi azon is fáradozunk, hogy a brazil csapatnak ugyanolyan alapot biztosítsunk, mint a legfőbb ellenfeleké" 

- fogalmazott Marco Antonio La Porta, a COB alelnöke.
   
A Brazil Olimpiai Bizottság nem csak külföldi lehetőségekben gondolkodik, mások tapasztalatait felhasználva és a brazil egészségügyi szervek előírásait figyelembe véve biztonsági előírásokat fogalmaz meg a riói edzőközpont fokozatos újranyitására.
   
Brazília a második a sorban, amelyet a koronavírus-járvány a legnagyobb mértékben sújt: a legutóbb pénteken közölt adatok szerint az azonosított fertőzöttek száma 672 846, a haláleseteké pedig 35 930.

MTI
Close Menu