A Ferencváros sorozatban harmadszor is Boli góljával győzte le az Újpestet

A már biztosan bajnok Ferencváros 1-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati zárómérkőzésén.


A címvédő, ezúttal házigazda és már biztos bajnok Ferencváros a szezonban harmadszor is 1-0-ra győzte le az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján.

A lila-fehérek két győzelem és két döntetlen után először szenvedtek vereséget Predrag Rogan vezetőedző irányításával.

    OTP Bank Liga, 31. forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 15 727 néző, v.: Bogár
    gólszerző: Boli (53.)
    sárga lap: Haratin (10.), Blazic (28.), Isael (47.), illetve Novothny (16.), Zsótér (68.), Katona (90.), Ristevski (90.)

    Ferencváros:
 
Dibusz - Lovrencsics (Frimpong, 25.), Blazic, Botka, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 61.) - Zubkov, Isael (Skvarka, 61.), Nguen (Csonka, 82.) - Boli (Szihnyevics, 82.)

    Újpest:
 
Banai - Pauljevic (Balázs B., a szünetben), Heris, Ristevski, Burekovic - Szakály P. (Onovo, 61.), Nwobodo - Simon (Bacsa, 61.), Zsótér (Katona, 83.), Perosevic (Koszta, 61.) - Novothny

   
A találkozó előtt a rendező klub és a drukkerek előbb köszöntötték az FTC-Telekom együttesét, amely csütörtökön - az MTK Hungária ellen - biztosította részvételét a 2020/21-es női labdarúgó Bajnokok Ligájában, majd gyászszünettel emlékeztek meg a héten elhunyt két legendás vízilabdázóról, az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti Györgyről és Benedek Tiborról.
   
Szerhij Rebrov, a hazaiak ukrán mestere a kezdő összeállításában a már biztossá vált bajnoki aranyérem ellenére sem taktikázott, hanem alapcsapatát küldte pályára. A egészségügyi szabályok ezúttal már nem korlátozták a nézőszámot, ennek megfelelően a lelátón megtelt az óriási drapériával és koreográfiával készülő hazai szurkolókkal. A túloldali kapu mögött - a korábbi derbiktől eltérően - a vendégszektorban viszont erősen foghíjasak voltak a széksorok.
   
Nagy kedvvel és ahhoz fogható lendülettel kezdett a Ferencváros, amely 15 perc alatt több helyzetet is kidolgozott - az újpesti kapustól, Banai Dávidtól több bravúr is kellett -, mezőnyben pedig egyetlen pillanatra sem hagyta érvényesülni a labdához ritkán jutó vendégeket. Húsz perc után enyhült a nyomás az Újpesten, de csak annyira, hogy kapuja nem forgott már veszélyben. A szünetig hátralévő időben az egyre bátrabbá váló vendégcsapat kezdeményezett is, így egyenlő erők küzdöttek egymással, közepes iram mellett jobbára a mezőnyben.
   
A második félidő a hazaiak góljával kezdődött - az előző két derbit egy-egy találatával eldöntő Boli az 53. percben volt eredményes -, majd lendületben maradt az FTC. Bár bátran ki- és letámadott az Újpest, amikor labdához jutott, sokáig nem tudott veszélyes akciót vezetni. A hajrában fölénybe kerültek ugyan a vendégek, ám nem sikerült egyenlíteniük.
   
A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 53 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 42. győzelmét aratta. A szezonban hazai pályán 16. összecsapásán három döntetlen mellett 13. alkalommal nyert, utóbbiak közül kilencszer minimális különbség döntött a javára, ebből hétszer 1-0-ra végzett. Az Újpesttel szemben 13 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van Ferencváros: öt döntetlen mellett a nyolcadik győzelmét aratta, a Groupama Arénában pedig sorozatban a hatodikat.
   
A két együttesnek ez volt a 229. összecsapása az NB I-ben, az örökmérleg 106 FTC-siker és 62 döntetlen mellett 61 újpesti győzelem.

MTI
kép: Illyés Tibor
Close Menu