Győzelemmel mutatkozott be az Újpest új edzője

Az Újpest FC házigazdaként 1-0-ra legyőzte a friss Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

 
 

Az Újpestnek ez volt az első mérkőzése a hétfőn kinevezett új vezetőedző, a szerb Predrag Rogan irányításával. Csapata ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőhelyről a tabellán.

    OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC-Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Pillók
    gólszerző: Novothny (45+1.)
    sárga lap: Szakály P. (23.), Zsótér (54.)

    Újpest:
 
Banai - Pauljevic, Ristevski, Heris, Burekovic - Szakály P., Zsótér (Bacsa, 75.) - Simon K. (Csongvai, 64., Koszta, 93.), Perosevic (Perosevic, 62.), Nwobodo - Novothny

    Honvéd:

Levkovich - Mezgrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, 85.) - Kesztyűs, Hidi (Tóth P., 76.), Szendrei (Nagy G., 86.), Gazdag (Cipf, 85.) - Moutari, Ugrai (Lanzafame, 56.)

   
Az első nagy lehetőség a 19. percben adódott, akkor viszont az újpesti kapus, Banai Dávid néhány másodpercen belül kétszer bravúrral védett. A folytatásban is többet támadtak a vendégek, több lövéssel próbálkoztak és veszélyesebbek is voltak, a vezetést Novothny Soma góljával az első félidő hosszabbításában mégis a bennmaradásért küzdő Újpest szerezte meg.
   
A második félidőben sem változott a játék képe, a kispestiek többször próbálkoztak - a 94. percben Batik Bence a keresztlécet találta el -, és bár a házigazdák csupán egy kaput eltaláló lövéssel zárták a meccset, abból megszerezték a győztes gólt.

MTI
Close Menu