Győzött a Honvéd Mezőkövesden

A Budapest Honvéd 2-1-re nyert a harmadik helyen álló Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki játéknapján.

 
  

A kövesdiek ezzel immár öt bajnoki mérkőzés óta nyeretlenek, saját stadionjukban ez volt sorozatban a negyedik összecsapás, melyet nem tudtak diadalmaskodni.
    
A Honvéd - amely a Magyar Kupa döntőjében szintén 2-1-re verte a Mezőkövesdet - két nyeretlenül megvívott bajnoki meccs után győzött ismét.

    OTP Bank Liga, 29. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (0-2)

Mezőkövesd, v: Vad II
    gólszerzők: Dragóner (94.), illetve Ugrai (10.), Gazdag (38.)
    sárga lap: Besirovic (45+1.), illetve Nagy G. (34.), Tujvel (57.)

    Mezőkövesd:
   
Szappanos - Farkas (Pekár, 74.), Pillár, Karnyickij, Vadnai - Besirovic, Meszhi (Vajda, 10.), Nagy D. (Takács T., 68.), Cseri - Zivzivadze (Dragóner, 84.), Jurina

    Honvéd:

Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani, Szendrei, Hidi, Nagy G. (Kesztyűs, 57.), Uzoma - Gazdag (Irimiás, 70.), Ugrai (George, 70.)

    
Az első félidőben kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett veszélyesebben futballozott a vendégcsapat, amely a hazaiak két védekezési hibáját kihasználva kétgólos előnnyel vonulhatott el a szünetre. A Mezőkövesd támadásban pocsékul teljesített, kapura lövéssel is csak kétszer próbálkozott a 45 perc alatt, de ezek egyike sem találta el a kaput.
    
Fordulás után valamivel lendületesebben folytatta a meccset a hazai együttes, de még így is a Honvédnak volt újabb nagy gólszerzési lehetősége. A 68.percben a játékvezetőnek a villámlás és a viharos esőzés, valamint a világítás meghibásodása miatt félbe kellett szakítania a találkozót, amely nagyjából hét perc kényszerszünet után, a zuhogó esőben folytatódott.
    
A lefújásig az egyetlen említésre méltó esemény a hazaiak 93. percben szerzett szépítő gólja volt, ez azonban azon már nem változtatott, hogy a fővárosiak elvitték a három pontot Mezőkövesdről.

MTI
Close Menu