Kupa elődöntőkkel indul újra az olasz labdarúgás

Három hónapos teljes leállás után ma és szombaton a kupaelődöntők visszavágójával indul újra a futballélet Olaszországban, amelyet jelentősen sújtott a koronavírus-járvány.Az újrakezdés nagyon szigorú szabályok szerint zajlik, a szövetség és a kormány negyven oldalas kézikönyvben foglalta össze az előírásokat, amelyek minden részletre kiterjednek. 

Az egyik legszigorúbb előírás az, hogy ha egy csapat játékosának vagy stábtagjának pozitív lesz a koronavírus-tesztje, akkor az egész együttesnek kéthetes karanténba kell vonulnia.

Nemcsak Olaszországot, hanem annak futballját is jelentősen sújtotta a világjárvány: csak a Fiorentinának több mint tíz játékos betegedett meg, de súlyosan érintett volt a Sampdoria és a Juventus is, utóbbi egyik legnagyobb sztárja, Paulo Dybala is elkapta a vírust. 

A sportvezetőket, edzőket sem kímélte a járvány, Paolo Maldini, az AC Milan sportigazgatója, valamint Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője is átesett a fertőzésen, utóbbi elmondása szerint annyira rosszul érezte magát, hogy halálfélelme volt.

Pénteken előbb a Juventus-AC Milan rangadót rendezik, amelynek első összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult, míg szombaton a Napoli 1-0-s előnnyel fogadja az Internazionalét. 

A Milan és a Napoli számára különösen fontos lenne a továbbjutás, mivel bajnoki helyezésük alapján korántsem biztos a nemzetközi kupaszereplésük, míg a Serie A-ban éllovas Juventus, valamint a harmadik Internazionale a következő szezonban minden bizonnyal a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A kupadöntőt jövő szerdán rendezik a római Olimpiai Stadionban.

A bajnokság jövő hétvégén indul újra, a küzdelmekből még 12 teljes forduló és néhány elmaradt mérkőzés van hátra. 

Amennyiben nem sikerül befejezni a Serie A-t, akkor rájátszás, vagy akár egy előre meghatározott algoritmus dönthet a végső helyezésekről.

Close Menu