Portugáliában rendezhetik meg a hátralévő BL meccseket - sajtóhír

Sajtóhírek szerint Lisszabonban rendezhetik a 2019/20-as Bajnokok Ligája-szezon hátralevő mérkőzéseit.

forrás:slbenfica.pt

Az Európai Labdarúgó Szövetség előzetes  tervei szerint egy helyszínen fejeződnek be a legrangosabb kupasorozat küzdelmei, amelyek a koronavírus-járvány miatt a nyolcaddöntőben szakadtak félbe.

Az UEFA – amely a hírek szerint elveszi a BL-döntőt Isztambultól – június 17-én dönthet végleg a helyszínről (és a lebonyolításról), azaz hogy hol rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntő tornáját a negyeddöntőtől kezdve.

A Bild értesülései szerint azonban a három jelentkező, Frankfurt, Moszkva és Lisszabon közül a portugál főváros lesz a befutó.

Ennek legfőbb oka, hogy nincs már versenyben portugál csapat, míg a németektől a Leipzig már ott van és várhatóan a Bayern München (a bajorok a párharc első meccsén idegenben verték 3-0-ra a Chelsea-t) is bejut a legjobb 8 közé, így ezek a csapatok előnyt élveznének egy frankfurti rendezéssel.

Másfelől Portugália teljesíti az UEFA adómentességre vonatkozó politikai követelményeit, megfelelő stadionok is rendelkezésre állnak és nem utolsó sorban a koronavírus-fertőzöttek száma sem rúg az egekbe az országban.






M4Sport.hu
Close Menu