Újpesti vereséggel tért vissza a DVSC kispadjára Kondás Elemér

A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén az Újpest 3-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának keddi játéknapján.





     OTP Bank Liga, 28. forduló:

Újpest FC-Debreceni VSC 3-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Berke
    gólszerzők: Ristevski (9.), Simon (48., 62.), illetve Heris (59. - öngól)
    sárga lap: Perosevic (81.), illetve Habovda (76.), Tőzsér (94.)

    Újpest:

Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Simon (Bacsa, 78.), Nwobodo, Szakály P. (Onovo, 66.), Perosevic (Rácz, 86.) - Zsótér (Balázs B., 66.), Novothny
 
    Debrecen:
   
Nagy S. - Bényei (Habovda, 64.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Bódi, Csősz (Kusnyír, 29.), Szécsi  (Adeniji, a szünetben), Varga K. (Trujics, 79.) - Garba

    
Bátran kezdett az Újpest, ennek eredményeként a 9. percben Ristevski szöglet utáni góljával vezetéshez jutott. A jó iramú folytatásban a csapatok nyílt, de szervezett játékot vállaltak fel, és nagy helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki a felek, de mindkét oldalon sokszor jutottak el a kapukhoz.
    
A második félidő elején Simon nagyszerű lövésével növelte előnyét a házigazda, amely ezt követően átadta a kezdeményezést és a területet a vendégeknek. A kapura továbbra is veszélytelen DVSC öngóllal szépített, de mielőtt lendületbe jöhetett volna, Simon csukafejessel visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatás sok hibát és taktikai szabálytalanságot hozott, az eredmény pedig már nem változott.
    
Az új újpesti vezetőedző, Predrag Rogan a második mérkőzését is megnyerte, a debreceniekhez Kondás Elemér ezzel a vereséggel tért vissza a kispadra. Az Újpest tovább őrzi több mint hat éve tartó veretlenségét hazai pályán a Debrecennel szemben: három döntetlen mellett hatodszor nyert. A DVSC immár ötmeccses nyeretlenségi sorozatban van: egy döntetlen mellett negyedszer maradt alul. Vendégként a legutóbbi öt találkozóján vereséget szenvedett a debreceni gárda, amelynek hasonlóan rossz sorozata a 2000-01-es idény óta nem volt.

MTI
kép: Illyés Tibor
Close Menu