Vadócz szuper játékos nyilatkozta a Penarol edzője

Edzőként is a legmagasabb szintre jutna Diego Forlán, és a terve megvalósításában magyar futballistájának a segítségére is számít. Sőt, főszerepet szán neki. 



Az uruguayi labdarúgó-válogatott korábbi klasszisa, kétszeres spanyol gólkirály, európai aranycipős, Európa-liga-győztes ikon, a 2010-es vb aranylabdása jelenleg hazája legpatinásabb csapatát, a Penarolt trenírozza. A gárdát erősíti Vadócz Krisztián (35), akit nagyra tart a szakember.

Vadócz Krisztián korábban több klubnál is csapattársa volt, most pedig az edzője. Mi a véleménye róla?

Diego Forlán: 

Profi a mentalitása, jó képességű futballistának tartom. Vadócz szuper játékos. Az indiai Mumbai Citynél és a hongkongi Kitchee-nél is együtt fociztunk, három trófeát nyertünk közösen. Korábban, még Spanyolországban játszottam ellene, amikor az Osasunát erősítette, én pedig az Atlético Madridot. Már akkor láttam, hogy remek labdarúgó.

Hogy jött szóba a szerződtetése a Penarolnál?


Sok volt a sérült, igazolnunk kellett a középpályára. Előtte is tartottam a kapcsolatot Krisztiánnal, hamar megegyeztünk.

Elégedett a teljesítményével?

Nem lehet rá panaszom. A szakmai stáb tagjai hozzám hasonlóan elégedettek vele. A szurkolók hamar megszerették, ez pedig hatalmas dicséret és elismerés egy futballistának.

Edzői pályája elején jár. Milyen céljai vannak trénerként?

Lépésről lépésre haladok. Vannak álmaim, ezek közé tartozik, hogy uruguayi szövetségi kapitány legyek, vagy egy európai nagycsapatot irányítsak. Most azonban az a legfontosabb, hogy jelenlegi állomáshelyemen bizonyítsak.

Ha egy játékost átigazolhatna a Penarolba, ki lenne az?

Federico Valverde a spanyol Real Madridból. Mindenki számára bizonyította, mekkora tehetség, hatalmas értéke az uruguayi labdarúgásnak. A világ egyik legjobb bajnokságában folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt, pedig még csak huszonegy éves.

Még az angol Manchester United tagjaként pályára lépett a Zalaegerszeg elleni 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőn. A párharc első meccsét Koplárovics Béla góljával a magyar gárda nyerte 1-0-ra. Emlékszik a találkozóra?

gen, csak néhány percet játszottam, de élénken él bennem az a meccs. Ne szépítsük, nem teljesítettünk jól. Szerencsére a visszavágón javítottunk, 5-0-ra nyertünk, és továbbjutottunk. Emlékszem a magyar szurkolókra az első mérkőzésen, óriási hangulatot teremtettek.

Kylian Mbappé felérhet Messi és Ronaldo szintjére!

Diego Forlán úgy véli, a Paris Saint-Germain és a francia válogatott világbajnok támadója, Kylian Mbappé (21) lehet hamarosan a sportág első számú szupersztárja.

Gyors, jól cselez, és elképesztően gólérzékeny. Úgy vélem, ha így folytatja, felérhet Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szintjére 

– vélekedett a dél-amerikai tréner. - írta a Blikk.hu
Close Menu