A Barcelona Coutinhot adná az Arsenal középpályásáért

Sajtóhírek szerint a két klub már meg is kezdte a tárgyalásokat.

forrás:Squawka.com

A brazil támadó középpályásnak 2023-ig szól a szerződése a katalánoknál, ám a klub nem tart rá igényt. Ezzel szemben az Arsenal sportigazgatója sosem titkolta, kedveli Coutinho játékát, aki illene is a csapat támadósorába – írja a Foot Mercato.

A londoni klub állítólag már hónapok óta dolgozik a 28 éves labdarúgó megszerzésén, aki a Bayern Münchennél töltött kölcsönszezonja után szívesen térne vissza a Premier League-be, ahol 2013 és 2018 között a Liverpoolban játszott, s nem is rosszul.

A Barca az Arsenal fiatal középpályását, Matteo Guendouzit kérné a  61-szeres brazil válogatottért cserébe.


A 21 éves francia szűrő a londoniak előző edzőjénél, Unai Emerynél alapemberré vált – az előző szezonban 48 tétmeccsen lépett pályára –, ám a jelenlegi tréner, Mikel Arteta már kevésbé rajong a játékáért, s a hírek szerint nem is jönnek ki túl jól, így Guendouzi maga is hajlana a váltásra – aminek azért örülnek a katalánok, mert egy ideje már figyelemmel követik a futballista fejlődését, s a Barcánál hisznek benne, hogy ki tudnák aknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Guendouzi a védelem előtt nyújtja a legjobb teljesítményt, azon a poszton pedig jól jöhet az erősítés a Barcelonának, mivel Sergi Busquets már betöltötte a 32-őt, a tavaly igazolt Frenkie de Jonggal – aki szíve szerint védekező középpályást, mélységi irányítót játszana – pedig egyelőre úgy tűnik, egy sorral feljebb számol az edzői stáb.

A két klubnak már csak a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt is előnyös lenne a csere, ugyanis a beszámoló szerint egyiküknek sem kéne fizetni az üzletért – pedig Coutinho piaci értékét 56, Guendouziét 40 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Az Arsenal és a Barcelona meg is kezdte a tárgyalásokat, ám a francia középpályás még hezitál, mert több klub is szívesen szerződtetné, ő pedig érthető módon olyan csapatot választana, amelyben biztosan játszik – ez a Barcelonánál még akkor is kérdéses lehet, ha a terveknek megfelelően Arturo Vidal és Ivan Rakitic a nyáron távozik a Camp Nouból.



M4Sport.hu
Close Menu