A látszatra sem adtak az örmény bundázók

Az Örmény Labdarúgó Szövetség (FFA) azonnali hatállyal felfüggesztette az ország másodosztályú bajnokságát, öt csapatot kizárt, 45 embert köztük klubtulajdonost, edzőt és játékost pedig örökre eltiltott a sportágtól, miután "tagadhatatlan bizonyítékokat" kapott arról, hogy bundáztak.



A meccsek adás-vételében közreműködők között külföldiek is voltak, így a helyi média szerint orosz útlevéllel rendelkező klubtulajdonosok, orosz játékosok és edzők, valamint ukrán, lett és fehérorosz labdarúgók egyaránt.

Az FFA dokumentuma szerint további 13 személyt tiltottak el különböző időtartamra a mérkőzések manipulálása miatt. A gyanúra eleve okot adó végeredmények között olyanok is születtek, mint például 12-0, 0-12, 1-8, 9-2, 0-7, 0-8 és 8-2. Az érintett öt klub között van az éllovas FC Van, a vele azonos pontszámmal álló második helyezett Lokomotiv Jereván, valamint a 10. Aragacs, a 11. Torpedo Jereván és a 15. Masis.

A februárban gazdasági és technikai okok miatt az élvonalbeli szerepléstől visszalépett FC Jerevánt ugyancsak kizárták bundázásért.

„A döntéseket azt követően hoztuk meg, hogy szövetségünk egyértelmű bizonyítékokat kapott a nemzetközi szervezetektől és a bűnüldöző szervektől” 

– nyilatkozta Armen Melikbekjan, az FFA elnöke, aki decemberi megválasztását követően átlátható vezetést ígért.

Az elnök hozzátette:

a bizonyítékokat az örmény bűnüldöző szerveknek továbbítják, illetve a sportágon belül kifejezetten ebből a célból életre hívott szakértői csoportjuk tovább vizsgálja a gyanús eseteket.

A helyi sajtó évek óta írt az országban széles körben elterjedt bundázásról és korrupcióról. - írta az m4sport.hu
Close Menu