Az FC Barcelona kispadján térhet vissza Laurent Blanc

Laurent Blanc irányíthatja a következő idényben az FC Barcelona labdarúgócsapatának szakmai munkáját.
A L'Équipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a jelenlegi vezetőedző, Enrique Setiént csak a Bajnokok Ligája megnyerése tarthatja a posztján. A lap szerint ebben az esetben sem valószínű, hogy kitölti 2022 nyaráig érvényes szerződését. A barcelonai kispadot január közepén elfoglaló szakemberrel nem szárnyalt a gárda, amely február elején a negyeddöntőben kiesett a Király Kupából, majd a La Liga újrakezdését követően többször sem tudta érvényre juttatni a papírformát, így címvédőként elbukta a bajnoki aranyéremért zajló versenyfutást a Real Madriddal szemben.
 
A L'Équipe úgy tudja, a Barcelona kispadjára átmeneti megoldást keresnek, amíg a klub korábbi klasszisa, Xavi Hernández szabaddá nem válik és el nem vállalja a feladatot. A legesélyesebb jelölt pedig a kellő szakmai tapasztalattal rendelkező 54 éves Laurent Blanc, a katalánok egykori védője. A játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc az 1996/97-es idényben játszott a Barcelonában, 2007 óta edzősködik, bár 2016 óta nem ült kispadon, akkor a Paris Saint-Germaint irányította.
 
A 40 éves Xavi Hernández a katari al-Szadd vezetőedzője, korábban gyakran nyilatkozott már arról, hogy nagy álma edzőként visszatérni legfőbb sikerei helyszínére. Tavaly decemberben azonban - amikor már felmerült Ernesto Valverde edző közeljövőben várható, végül január közepén valóra vált menesztése - úgy fogalmazott a spanyolok világ- és kétszeres Európa-bajnok sztárja, még nem érzi magát késznek a barcelonai kispaddal járó kihívásra.
 
A Barcelona legközelebb a BL-nyolcaddöntő visszavágóján lép pályára, amikor a katalánok - az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően - a Napolit fogadják augusztus 8-án.

MTI
Close Menu